DEJSTVA NA VODI POD VODOM: Obuka borbenih timova 72. brigade za specijalne operacije

D.B.M.

10. 02. 2024. u 17:35

NA više lokacija širom zemlje, u različitim reljefnim i mikroklimatskim uslovima, realizovana je redovna obuka borbenih timova 72. brigade za specijalne operacije. Cilj ove aktivnosti, koja obuhvata taktička uvežbavanja, obuku u veranju i ronjenju, bojeva gađanja i preživljavanje u prirodi, je očuvanje i dalje unapređenje obučenosti i visokog nivoa borbene gotovosti ove jedinice Vojske Srbije.

ДЕЈСТВА НА ВОДИ ПОД ВОДОМ:  Обука борбених тимова 72. бригаде за специјалне операције

Foto Vojska Srbije

Borbeni timovi su desantirani helikopterima RB i PVO, da bi potom na nepoznatom i teško prohodnom terenu u pokretu rešavali taktičke i vatrene zadatke, pritom se oslanjajući na samostalnu ishranu u prirodi. Deo jedinice uvežbavao je i izvođenje borbenih dejstava na vodi i pod vodom, a da je višednevno obučavanje završeno realizacijom taktičke vežbe s bojevim gađanjem iz savremenog naoružanja specijalnih jedinica i sredstava podrške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima