ISTRAGU O LETU „ER SRBIJE” ZA DISELDORF VODI CINS: Celi slučaj se tretira kao ozbiljna nezgoda

Novosti online

20. 02. 2024. u 11:48

ISTRAGU o avionu „Er Srbije”, koji se zbog nezgode tokom poletanja za Diseldorf vratio na aerodrom, vodi Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju (CINS).

ИСТРАГУ О ЛЕТУ „ЕР СРБИЈЕ” ЗА ДИСЕЛДОРФ ВОДИ ЦИНС: Цели случај се третира као озбиљна незгода

Foto: Instagram printskrin/moj_beo_grad_

Kako RTS nezvanično saznaje, oni ovaj slučaj za sada tretiraju kao ozbiljnu nezgodu. CINS će se nakon okončanja predistražnih radnji oglasiti zvaničnim saopštenjem.

U Centru za istraživanje nesreća u saobraćaju nezvanično za internet portal RTS-a kažu da sprovode sve predistražne radnje, kao i da se slučaj za sada tretira kao ozbiljna nezgoda.

Navode i da još uvek kompletiraju uviđaj na licu mesta i istražuju same okolnosti koje su se dogodile.

Nakon toga videće da li će slučaj biti karakterisan kao udes ili će se i dalje tretirati kao ozbiljna nezgoda.

Ističu da je avion brazilske proizvodnje kompanije „Embraer”, kao i da čekaju da dođu ljudi iz Brazila koji će pomoći u istrazi i analizi oštećenja aviona.

Dodaju i da će se CINS oglasiti zvaničnim saopštenjem nakon završetka predistražnih radnji, verovatno danas ili sutra.

Pored CINS-a, u istragu će biti uključene i međunarodne organizacije, jer je „Er Srbija” avion iznajmila od grčke kompanije.

Aerodrom: Radimo na brzom uspostavljanju tehničkih uslova za sletanje i poletanje u uslovima guste magle

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla” potvrdio je za RTS da sarađuju sa nadležnim organima koji sprovode istragu, kao i da će svi detalji i uzroci incidenta biti poznati nakon istrage.

- Avio-saobraćaj na beogradskom aerodromu odvija se nesmetano, a sve nadležne službe rade na vrlo brzom uspostavljanju tehničkih uslova za funkcionisanje aerodroma i za sletanje i poletanje u uslovima guste magle - ističu sa beogradskog aerodroma.

Za detaljnije informacije o slučaju upućuju na nacionalnu avio-kompaniju „Er Srbiju”, koja se za sada oglasila jednim saopštenjem u kojem navode da je avion na letu „Er Srbije” JU324 iz Beograda do Diseldorfa, koji je obavljala partnerska kompanija, vraćen u Beograd zbog tehničkih razloga.

„Er Srbija” je navela i da bezbednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku.

Portal Tango siks nezvanično prenosi da je avion prilikom poletanja imao dodir trupa sa prilaznim svetlima suprotnog pravca piste. Razlog je, kako navode, prema svemu sudeći, pogrešna pozicija za poletanje, odnosno to što je avion poleteo gotovo sa pola piste.

Pretpostavlja se da je posada uprkos upozorenju kontrolnog tornja izabrala kraći deo poletne piste.

Prilikom protrčavanja, nakon što je izašao sa piste, avion je udario neku vrstu antene koja je ostala zabijena u koren krila aviona, navodi nezvanično portal Tango siks.

BONUS VIDEO: SKOK U BUDUĆNOST: Pogledajte kako izgledaju radovi u Caričinom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)