GRUJIČIĆEVA O INCIDENTU U BEOGRADSKOM KLUBU: Deca se nisu otrovala špiritusom kako se ranije mislilo

Novosti online

21. 02. 2024. u 09:13

MLADI koji su se 15. februara otrovali u jednom beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, kako se ranije mislilo, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić i dodala da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je reč o teškom trovanju alkoholom.

ГРУЈИЧИЋЕВА О ИНЦИДЕНТУ У БЕОГРАДСКОМ КЛУБУ: Деца се нису отровала шпиритусом како се раније мислило

Foto: D. Milovanović

Ona je rekla da organizatora zabave smatra odgovornim za ono što se desilo.

- Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja - istakla je Grujičićeva.

Dodala je da misli da bi organizator trebalo da završi u zatvoru, a da se klub u kome se trovanje desilo zatvori. Ona je ispričala da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 ljudi, od kojih je samo dvoje odraslih, a svi ostali su maloletnici, da je na lečenju zadržano njih 12, što, kako je rekla, znači da su imali teško trovanje etanolom.

- Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda da je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin - rekla je ministarka.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu