VELIKI DAN ZA KRAGUJEVAC: Položen kamen temeljac za izgradnju Inovacionog distrikta (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 02. 2024. u 19:19

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je polaganju kamena temeljca za izgradnju Inovacionog distrikta u Kragujevcu.

ВЕЛИКИ ДАН ЗА КРАГУЈЕВАЦ: Положен камен темељац за изградњу Иновационог дистрикта (ФОТО)

FOTO: novosti

Inovacioni distrikt će se nalaziti pored državnog Data centra, sa novim super brzim računarom i potpuno novim uslugama.

To je, kako je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović objasnio, praktično nadgradnja državnog Data centra, čija je izgradnja u Kragujevcu počela 2019. godine.

- Zahvaljujući izvanrednoj i najmodernijoj infrastrukturi najsavremenijeg Državnog data centra u regionu u kojem su prevaziđeni postojeći kapaciteti, danas u Kragujevcu započinjemo izgradnju prvog Inovacionog distrikta, jedinog u ovom delu Evrope. Ovo će biti jedinstven kompleks informacionih, kreativnih i digitalnih industrija u Srbiji i u regionu.

Za dobre rezultate i velika dela nije ključna ideja, već naporan rad. Sigurna sam da će Kragujevac uskoro biti potpuno drugačiji grad, i da ćemo uspeti da stvorimo novi tehnološki centar.

Čestitam svim Kragujevčanima početak izgradnje Inovacionog distrikta, jedne od najvrednijih i najznačajnijih državnih kapitalnih investicija, koji će biti važan podsticaj za nova buduća ulaganja, otvaranje novih radnih mesta i dodatnu ekonomsku vrednost - poručila je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)