POSTAO SENZACIJA RUSKIH MEDIJA, A SADA JE NOMINOVAN ZA PRESTIŽNU NAGRADU: Vrščanin među pet najboljih stranih učitelja u Rusiji

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

25. 02. 2024. u 16:09

VRŠČANIN Svetislav Stojanović, penzionisani profesor matematike koji od početka ove školske godine predaje taj predmet u Gimnaziji u Lugansku, nominovan je za najboljeg inostranog učitelja u Ruskoj federaciji u 2023. godini.

ПОСТАО СЕНЗАЦИЈА РУСКИХ МЕДИЈА, А САДА ЈЕ НОМИНОВАН ЗА ПРЕСТИЖНУ НАГРАДУ: Вршчанин међу пет најбољих страних учитеља у Русији

Foto: Aleksandar Reka TASS

U konkurenciji od čak 165 inostranih prosvetnih radnika, on je ušao u najuži izbor od pet kandidata.

Pobednik će biti proglašen sutra, na čuvenoj Izložbi dostignuća narodne privrede u Moskvi, a prestižnu nagradu dobitniku će uručiti pomoćnik predsednika Rusije Sergej Kirienko.

Izbor, inače, organizuje Ministarstvo obrazovanja Ruske federacije.

Foto: Aleksandar Reka TASS

 

Stojanović se letos otisnuo u ratom zahvaćenu Lugansku oblast, iz, kako je ranije rekao „Novostima“, snažne potrebe da u ovim teškim trenucima bude uz svoju rusku braću. Posao u tamošnjoj najelitnijoj Gimnaziji broj 60 dobio je tek nakon ozbiljnih provera i razgovora, koje je obavio sa tamošnjim vlastima.

Za kratko vreme je postao omiljeni kolega i učitelj – kako se tamo oslovljavaju svi prosvetni radnici. Takođe, postao je i prava senzacija u ruskim medijima, s obzirom na to da do tada nisu imali slučaj da neki stranac, iz čiste ljubavi prema Rusiji, traži da predaje njihovoj deci i to u ratnom području.

Ovu školsku godinu će, kako kaže, odraditi do kraja, a, ukoliko se bude ukazala potreba, ostaće i naredne. Nakon toga planira da se definitivno povuče u svoj Vršac i penzionerske dane provede sa svojom porodicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)