SRBI SE POSLE TITOVE SMRTI PROBUDILI IZ HIPNOZE: Vukašinović o kraju Hladnog rata i početku nemira na KiM (VIDEO)

J. S.

09. 03. 2024. u 14:14

HLADNI rat u međunarodnoj politici zvanično je okončan 1989.godine padom Berlinskog zida,a posebeno je burna bila poslednja decenija (1980-1989) hladnoratovskog perioda.

СРБИ СЕ ПОСЛЕ ТИТОВЕ СМРТИ ПРОБУДИЛИ ИЗ ХИПНОЗЕ: Вукашиновић о крају Хладног рата и почетку немира на КиМ (ВИДЕО)

Foto KCNS

- Posle Titove smrti,1980.godine, Grčka je uputila tajnu depešu tadašnjem Predsedništvu, kolektivnom šefudržave, sa pitanjem – da li Jugoslavija i dalje ostaje privržena brojnim aranžmanima sa NATO potpisanim pedesetih i šezdesetih godina ? Dobila je potvrdan odgovor od Lazara Koliševskog,predsednika Kolektivnog predsedništva tako da je slogan „I posle Tita – Tito“ imao dublje simbolično značenja - ističe Milorad Vukašinović, publicista i novinar .

Vukašinović dalje ukazuje na to da su već prve godine posle smrti Josipa Broza (1981)  na Kosovu i Metohiji izbile  masovne demonstracije koje su po svom karakteru, prirodi, masovnosti i organizaciji zaprepastile jugoslovensku, a naročito srpsku javnost. Srbi su se te godine probudili iz svojevrsne hipnoze jer slogan demonstracija Albanaca na KiM glasio je „Kosovo republika“.

Predavanje novinara i publiciste Milorada Vukašinovića „Protokoli o razbijanju Jugoslavije (1980–1999)" može se pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu