"BLATNJAVA" KIŠA SE PRIBLIŽAVA PRESTONICI: U ovim delovima Srbije već pada

Novosti online

11. 03. 2024. u 13:54

SREDINOM dana zapadne i jugozapadne predele Srbije iz Crne Gore zahvatilo je jako naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

БЛАТЊАВА КИША СЕ ПРИБЛИЖАВА ПРЕСТОНИЦИ: У овим деловима Србије већ пада

Foto: D. Milovanović

Ovaj oblačni i padavinski sistem u snažnoj jugozapadnoj visinskoj struji premešta se prema severoistoku i u nastavku poslepodneva severne i centralne predele Srbije.

Dakle, u toku poslepodneva kiša i pljuskovi očekuju se u severnim, centralnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije. Padavina će biti u Vojvodini i širom Šumadije, a posle 14 časova kiša i pljuskovi sa jugozapada zahvatiće i Beograd.

U narednim satima na jugozapadu Srbije očekuju se i pljuskovi sa grmljavinom, naročito na Kosovu i Metohiji, kao i na Pešterskoj visoravni.

Inače, Srbija je danas pod uticajem snažnog ciklona i veoma izraženog južnog strujanja.

Osim tople vazdušne mase, sa severa Afrike do našeg područja stižu i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa je atmosfera zamućena tim česticama i prašinom.

Iz tog razloga padavine su danas prljave, odnosno blatnjave, a ova pojava može biti vidljiva na vozilima, garderobi, pa čak i na vegetaciji, naveo je Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Širom Srbije danas je veoma vetrovito, uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar, a na planinama sa olujnim udarima. Istovremeno, u košavskom području duva jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima, na jugu Banata od 93 km/h, naročito na području Vršca.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: HIT RECEPT SA PALAČINKAMA: Preukusna brza torta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)