SEĆANJE NA STRADALE ANĐELE: Porodica devojčice ubijene u masakru u "Ribnikaru" osnovala Fondaciju "Angelina" (FOTO)

Lj. B.

14. 03. 2024. u 08:00

U ZNAK sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve nastradale 3. i 4. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove kćerke, saopšteno je iz ove fondacije.

СЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ АНЂЕЛЕ: Породица девојчице убијене у масакру у Рибникару основала Фондацију Ангелина (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Rad fondacije "Angelina" biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, kao i prevenciju takvih tragedija u budućnosti kroz upoznavanje dece, roditelja i nastavnika sa opasnostima koje nose internet i društvene mreže.

Otac nastradale Angeline, Anđelko Aćimović, ističe da je neophodan stalni rad na značaju vaspitavanja dece u porodici i školi.

- Upravo iz tog razloga fondacija će se baviti očuvanjem faktora koji jačaju porodicu kao osnovu društva i branu protiv destruktivnih pojava u svetu, kao i kod nas - naveo je on.

Dodao je da će kroz rad fondacije njihova ćerka nastaviti da živi.

- Angelina je bila naše svetlo, naša radost, naša nada. Njen tragični odlazak je ostavio prazninu koju ništa ne može ispuniti. U znak sećanja želimo da stvorimo nešto vredno, nešto što će trajati i što će odražavati sve ono lepo i nevino što je Gina predstavljala - rekao je Aćimović.

Fondacija "Angelina" nije samo način da se čuva sećanje na nju, već i da se nastavi njena misija.

Foto: "Novosti"

Aćimović je poručio kako porodica želi da naša deca odrastaju u duhu vrednosti koje je Angelina nosila, i da ovo bude oslonac porodicama koje su, takođe, pretrpele gubitke. On je pozvao sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj misiji, da zajedno očuvaju sećanje na stradale anđele i da učine svet boljim mestom, baš onakvim kakvim ga je Angelina sanjala.

Inače, Angelina je pohađala školu mode gde je pokazala veliki talenat u kreiranju haljina, a njena porodica odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih kreacija. Sedamnaest poznatih dizajnera podržalo je ovu inicijativu, i izradilo haljine prema Angelininim skicama koje će biti izložene u poslovnom delu u šoping-zoni Sava centra od 18. marta (ulaz Sava centar Busines). Svi koji budu želeli da podrže misiju Fondacije, imaće mogućnost da kupe izložene haljine.

Iz Fondacije poručuju da je rad Fondacije neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona. Svi zainteresovani pojedinci i kompanije pozvani su da se pridruže ovoj humanitarnoj misiji i doprinesu zajedničkom cilju čuvanja uspomene na nedužne žrtve.

* * * * * * * * *

MINISTARKA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ O PLANOVIMA ZA ŠKOLU NA VRAČARU

Vlada ne želi zatvaranje "Ribnikara"

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je da bi do sutra trebalo da se zna ko će tačno činiti Radnu grupu koja će raditi na idejnom rešenju za izgradnju Memorijalnog centra u okviru Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Tanjug

Ona je, takođe, poručila roditeljima koji su u utorak uveče održali skup ispred te škole da školovanje njihove dece neće biti ugroženo, i rekla da je strah roditelja od mogućeg ukidanja "Ribnikara", potpuno neosnovan.

- Sigurno je to da ćemo morati da stvorimo potpuno bezbedne uslove, da se rekonstruiše i onaj deo škole gde će deca ići, učiti, sticati znanja. Roditeljima će biti potpuno objašnjeno da je nama cilj da škola "Vladislav Ribnikar" i dalje bude uzorna, ogledna škola, da deca idu u tu školu - rekla je ministarka.

Ona kaže da želi da uveri roditelje da nikom u Vladi Srbije nikada nije palo na pamet da se škola zatvara.

BONUS VIDEO: MINISTARKA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ GOST PODKASTA: O pravilniku i incidentu u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu