SNAŽNA PROMENA VREMENA DONOSI VETAR I PADAVINE: Evo koji delovi Srbije će prvi biti na udaru pljuskova i grmljavine

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

23. 03. 2024. u 08:27

PRVI dan vikenda doneće Srbiji pravi prolećni dan i sunčano, ali i veoma toplo vreme. Maksimalna temperatura biće od 18 do 23°C, u Beogradu do 22°C. Ipak, kasnije tokom večeri i noći do severozapadnih predela Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz skretanje vetra na pojačan severozapadni.

СНАЖНА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА ДОНОСИ ВЕТАР И ПАДАВИНЕ: Ево који делови Србије ће први бити на удару пљускова и грмљавине

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Pogoršanje vremena prvo će zahvatiti Bačku, Podrinje i zapad Srema.

Hladni front koji će u noći između subote i nedelje stići do severozapada Srbije, u nedelju tokom dana preći će i preko ostalih predela Srbije i na svom doneće jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Hladni front doneće prodor i osetno hladnije vazdušne mase, uz prolazno jak severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće u nedelju od 8°C na severozapadu do 22°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 10°C.

Tokom večeri i noći više padavina očekuje se na jugu Srbije, navodi Đorđe Đuriću svojoj prognozi.

U većem delu Srbije u nedelju se očekuje od 5 do 15 mm kiše po kvadratno metru, na jugu i na zapadu i do 20 mm, dok se na planinama do nedelje ujutro očekuje desetak centimtera snega.

U noći između nedelje i ponedeljka kiša će na planinama zapadne, južne i jugoistočne Srbije iznad 1000 metara preći u sneg, da bi se do ponedeljka ujutro snežna granica spustila na 600-700 metara.

Inače, prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine je od 12 do 16°C.

Dakle, hladni front doneće u nedelju pad temperature za desetak stepeni.

Početkom sledeće sedmice u Srbiji će biti osetno hladnije, od srede do petka i vetrovito, a sledećeg vikenda očekuje se povratak sunčanog i pravog prolećnog vremena.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: ANKETA: Post zbog religije ili zbog zdravlja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu