NAREDNIH DANA OČEKUJU NAS SNAŽNI UDARI VETRA: U ovim delovima Srbije košava će duvati i do 100 kilometara na čas

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 03. 2024. u 15:47

SRBIJA će sredinom ove sedmice biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana, pa se nad našim područjem očekuje veoma izražen gradijent vazdušnog pritiska, što će usloviti veoma vetrovito vreme.

НАРЕДНИХ ДАНА ОЧЕКУЈУ НАС СНАЖНИ УДАРИ ВЕТРА: У овим деловима Србије кошава ће дувати и до 100 километара на час

Foto: Novosti

Očekuje se uspostavljanje veoma izraženog južnog strujanja, pa će doći i do priliva osetno toplije vazdušne mase.

U Srbiji će današnji umeren do jak severozapadni vetar, koji će donositi i prohladno vreme, oslabiti do kraja dana.

Utorak će doneti pojačanje jugoistočnog vetra, koji će biti jak, u košavskom području i na planinama veoma jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima.

Najvetrovitije biće u sredu, piše u svojoj prognozi Đorđe Đurić.

Širom Srbije duvaće veoma jak jugoistočni vetar. U Pomoravlju, Podunavlju, u Beogradu, u Braničevskom okrugu, širom Vojvodine i na planinama očekuju se olujni udari košave, na jugu Banata i od 100 km/č.

U četvrtak će vetar biti malo slabiji, ali i dalje veoma jak, naročito na planinama i u Vojvodini, kao i na zapadu Srbije, a biće u skretanju na jugozapadni. Do kraja dana vetar će postepeno oslabiti.

S obzirom na to da će četvrtak doneti prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, snažno južno strujanje doneće i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa se očekuju prljave padavine.

U petak i tokom vikenda nastaviće se južno strujanje, ali će vetar biti slab, a uz sunčano vreme skoro pa i letnje, uz temperature i preko 25°C.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: ANKETA: Post zbog religije ili zbog zdravlja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)