PRVO SMRZAVANJE, PA KOŠAVA, A ONDA TOTALNA PROMENA: U martu nas očekuje obrt temperatura

Милица Шкорић
Milica Škorić

25. 03. 2024. u 20:57

NAOBLAČENjE i zahlađenje s padavinama koje je zahvatilo Srbiju u nedelju, nastavljeno je i u ponedeljak s promenljivim oblačnim i svežim vremenom uz sunčane intervale i pojavu lokalnih pljuskova i snega na planinama. U Vojvodini i istočnoj Srbiji danas je vetrovito uz povremeno jak vetar, ali uveče i tokom noći očekuju se promene.

ПРВО СМРЗАВАЊЕ, ПА КОШАВА, А ОНДА ТОТАЛНА ПРОМЕНА: У марту нас очекује обрт температура

Foto: N. Živanović

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da nas do kraja marta očekuju temperaturne oscilacije i česte promene vremena, ali ako se pitate kada će opet da bude toplo, evo odgovora - od petka, 29. marta, pa do kraja vikenda, očekuje se da će biti pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 stepeni Celzijusa.

Upozorenje RHMZ na košavu

Košava, jak južni i jugoistočni vetar, koja će početi da duva u utorak, dodatno će se intenzivirati u sredu, kada se na jugu Banata očekuju udari od 85 do 100 kilometara na sat, a u Beogradu oko oko 60 kilometara na sat.

U drugom delu noći između srede i četvrtka udari vetra će oslabiti.

Vremenska prognoza za Srbiju za utorak

U utorak će jutro biti hladno sa prizemnim mrazom, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 metra visine. RHMZ je najavio tokom dana malo do umereno oblačno, ali uz porast temperature i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama.

Na jugu Banata i u donjem Podunavlju očekuju se i udari olujne jačine. Kiša se posle podne očekuje u jugozapadnim i južnim, a uveče i tokom noći i u većini krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava.

Najniža temperatura od 2 do 6 stepeni, a najviša od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za Srbiju za sredu i četvrtak

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu, biće umereno oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom. Najniža temperatura će biti od 5 do 11 stepeni, najviša od 15 do 22 stepena.

U četvrtak će vetar biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali manjeg intenziteta u odnosu na prethodni dan.

U drugom delu noći između srede i četvrtka očekuje se prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima, dok će u četvrtak kratkotrajne padavine biti lokalnog karaktera.

Biće umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Južni i jugoistočni vetar biće u slabljenju i skretanju na umeren, kratkotrajno i jak, zapadni i severozapadni.

- Posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina i razvedravanje. Najniža temperatura biće od 8 do 12 stepeni, a najviša od 15 do 22 stepeni – navodi se u biltenu RHMZ.

Vremenska prognoza za Srbiju za petak

Od petka pa sve to do kraja meseca u Srbiji se očekuje pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 stepeni.

U Beogradu će u petak biti malo i umereno oblačno. Minimalna temperature vazduha će biti 12 stepeni, a maksimalna 24 stepeni. U Novom Sadu će najniža temperatura biti 9, najviša 24 stepena Celzijusa. U Nišu i Kragujevcu će maksimalne temperature vazduha takođe biti 24 stepena Celzijusa.

Vremenska prognoza za Srbiju za subotu

Prema petodnevnoj vremenskoj prognozi RHMZ u subotu će biti pretežno sunčano u celoj zemlji.

U Beogradu će najniža temperatura vazduha biti 12 stepeni, a najviša dnevna temperatura do 25 stepeni Celzijusa. U Novom Sadu biće sunčano, najniža temperatura 10, najviša 25 stepeni. Isto vreme očekuje se u Nišu i Kragujevcu.

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

U nedelju 31. marta moglo bi da bude čak i do 27 stepeni Celzijusa, što je prosečna temperatura za jun.

Meteorolozi su najavili da će sve do 2. aprila biti pretežno sunčano i toplo vreme, a nakon toga sledi promena uz manji pad temperature.

BONUS VIDEO: PLjUSAK U BEOGRADU - Kiša se sručila na prestonicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)