OVAKO IZGLEDA TEREN GDE JE NESTALA MALA DANKA (2): Kuća okružena šumama i brdima - Potragu dodatno otežavaju i vremenski uslovi (FOTO)

Novosti online

27. 03. 2024. u 10:00

DANKA Ilić (2) nestala je juče oko 13 sati u Banjskom polju u blizini Bora, a na licu mesta nalaze se policija, vatrogasci, spasioci Gorske službe i mnogi meštani koji su se uključili u potragu za njom.

ОВАКО ИЗГЛЕДА ТЕРЕН ГДЕ ЈЕ НЕСТАЛА МАЛА ДАНКА (2): Кућа окружена шумама и брдима - Потрагу додатно отежавају и временски услови (ФОТО)

Foto: Printscreen/Google earth

Porodična kuća porodice Ilić nalazi se na samom kraju sela, a odmah iza prostire se veoma nepristupačan teren okružen šumama i obroncima. Meštani pojašnjavaju da se i u okolini kuće nalaze rupe, koje se takođe proveravaju. U blizini se nalaze i potoci, te postoji bojazan meštana da je devojčica možda upala u vodu, piše Telegraf. 

Kako se vidi na Gugl mapi, u pitanju je mesto koje je okruženo brdima, obroncima i šumskim predelima.

Foto: Printscreen/Google earth

Potragu dodatno otežavaju i vremenski uslovi, kao i kiša koja je padala celu noć. Osvanulo je ledeno jutro, a temperatura je samo par stepeni iznad nule.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi za devojčicom tokom prvog dana.

- To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke - rekao je Milikić.

Za malenom Dankom traga se helikopterima i termovizijskim kamerama, a uključile su se i dodatne snage žandarmerije, kao i više od 350 ljudi. Na teren je, kako su "Novosti" sinoć saznale, stigao i ministar policije Bratislav Gašić.

Danka je na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinastozelenu jaknu, vezanu kosu. Zbog njenog nestanka, juče se po prvi put u Srbiji oglasio Amber Alert.

BONUS VIDEO:

SNIMAK IZ BORA: Potraga za malom Dankom - žandrmerija u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!