TREĆI DAN POTRAGE ZA MALOM DANKOM (2): Policija i dalje u selu kod Bora, MUP uputio apel medijima - "Novosti" na terenu (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

28. 03. 2024. u 07:35 >> 01:53

POTRAGA za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog polja, kod Bora, nastavlja se treći dan. Policija će proveriti bazne stanice i izvršiti veštačenje mobilnih telefona roditelja, kako bi se potvrdilo s kim su bili u kontaktu u periodu kada je devojčica nestala.

ТРЕЋИ ДАН ПОТРАГЕ ЗА МАЛОМ ДАНКОМ (2): Полиција и даље у селу код Бора, МУП упутио апел медијима - Новости на терену (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Novosti

Ekipa "Novosti" i danas se nalazi u selu u kojem je mala Danka nestala.

Hitno poslati spasilački timovi

Spasilački timovi za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada uputili su se ka Banjskom polju kako bi pomogli u potrazi za nestalom Dankom Ilić (2), za kojom se traga već tri dana.

Jedna od mašina otišla sa mesta nestanka

Ubrzo po odlasku ministra Gašića, mesto gde je nestala mala Danka (2) napustila je i jednod mašina (kombinirka - utovarivač i kopač).

Ministar Gašić napustio mesto gde je nestala Danka (2)

Ministar unutrašnjih poslova Bratisla Gašić napustio je mesto gde je prijavljen nestanak male Danke Ilić. On je mesto napustio u jenom od policijskih vozila.

Foto:

Ministar Gašić doleteo helikopterom na mesto nestanka male Danke

Kako "Novosti" saznaju ministar policije Bratislav Gašić došao je helikopterom na mesto gde je nestala mala Danka Ilić (2).

On je prema našim saznanjima došao da obiđe ljude na terenu koji treći dan pokušavaju da odgonetnu sudbinu male Danke.

Foto: Novosti

 

Hitno dojurile četiri patrole policije

Ispred kuće gde je u utorak u 13 časova poslednji put viđena nestala Danka Ilić, bageri, koji su raščišćavali teren, prestali su sa radom!

Kako saznaju "Novosti", hitno su stigle četiri patrole policije, u vozilima pod rotacijom, a na stadion u Boru sleteo je i helikopter MUP!

Za sada nije poznato da li su bageri, koji su raščišćavali teren, završili sa prekopavanjem terena, ili su privremeno prekinuli rad.

 

Hapšenje u Bosni zbog Danke Ilić

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikToka objavili da su povezani s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

 

Foto: Novosti

Projurila vatrogasna vozila pod rotacijom

Dva vozila pod rotacijom upravo su velikom brzinom prošla Banjskim poljem, jureći ka kući gde je poslednji put viđena mala Danka Ilić!

Kako javlja novinar "Novosti", reč je o vozilima vatrogasne hitne službe, a jedan od radnika koji se bave raščišćavanjem terena rekao je za "Novosti" da su stigli do otvaranja šahti i da neverovatno brza voda šiklja iz njih.

 

Proverava se da nije ispod šiblja i granja ostao neki trag

Kako javlja reporterka RTS-a, bagerom se proverava da nije ispod šiblja i granja ostao neki trag koji bi mogao da pomogne u potraz

 

Foto Novosti

Bager raščišćava deo oko kuće iz koje je Danka nestala

Na mesto nestanka dvogodišnje Danke došao je bager koji raščišćava deo oko kuće, javlja reporterka RTS-a.

Oko kuće su postavljeni i šatori. Policija blokira prilaz kući, a tu su i vatrogasno-spasilačke ekipe.

 

Policija i dalje u Banjskom Polju

Kako je na terenu zabeležila ekipa "Novosti" policijske patrole i dalje su prisutne u selu u kojem je nestala mala Danka Ilić. 

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Apel MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom slučaja nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom polju, apeluje na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe.

Bezbednost i pronalazak devojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na pronalasku devojčice, kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom.

Policija proverava bazne stanice 

Nastavak potrage biće obavljen operativnim putem, nakon što je utvrđeno da se devojčica ne nalazi u okviru od 10 kvadratnih kilometara od mesta nestanka.

Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage. Takođe je napomenuto da se u toku noći pojavila informacija da je Danka Ilić pronađena, što se ispostavilo kao netačno, piše Tanjug. 

Svi koji su bili u neposrednoj blizini Danke Ilić su pod sumnjom, što ne znači da se smatraju krivim.

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 sati, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je u utorak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

BONUS VIDEO:

GDE JE MALA DANKA? Prošlo je 30 sati, evo šta sve znamo o nestanku dvogodišnje devojčice kod Bora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!