"OVO JE PRIORITET": Ambasador u Beču otkrio najnovije informacije o potrazi za malom Dankom

Tanjug

02. 04. 2024. u 09:59

AMBASADOR Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je danas da se očekuje da austrijska policija obavesti o identitetu žena sa snimka iz Beča koji se u subotu pojavio na društvenim mrežama, kako bi se utvrdilo da li je na snimku devojčica Danka Ilić koja je u utorak nestala u Banjskom polju kod Bora.

ОВО ЈЕ ПРИОРИТЕТ: Амбасадор у Бечу открио најновије информације о потрази за малом Данком

Foto: Instagram

Blagojević je za TV K1 rekao da je tamošnja javnost razumela da je veoma važno da se pronađe devojčica sa snimka i da se utvrdi o čemu je tačno reč.

- Prioritet u ovom trenutku nam je da utvrdimo identitet devojčice sa snimka - naglasio je Blagojević.

Naveo je da je, zbog indicija da su dve žene na snimku u društvu devojčice Rumunke, naša strana stupila u kontakt sa rumunskom zajednicom u Austriji.

- Očekujemo da ćemo, ukoliko ih neko prepozna, saznati o kome se radi - dodao je Blagojević.

Istakao je da Ambasada i srpska zajednica u Beču imaju dobru saradnju sa tamošnjom policijom, ali i austrijskim kolegama u Srbiji.

- U Beču imamo naše oficire za vezu, dok su u Beogradu austrijski oficiri. Ja sam u kontaktu i sa ambasadorom Austrije u Srbiji, ali i u stalnom kontaktu sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Srbije - dodao je Blagojević.

Pohvalio je i reakciju Srba u Austriji, navodeći da su spremni da pomognu i da ljudi iz brojnih oblasti poput kulture, sporta, društava prijateljstava pokušavaju da daju doprinos u potrazi za nestalom devojčicom.

- Svi su angažovani i niko ne pravi problem sa dežurnim telefonom, pristupa se vrlo odgovorno. Ponosan sam na Srbe u Austriji i našu policiju koja je vrlo kompetentna. Imamo dobru komunikaciju i sve se radi na stručan način - istakao je Blagojević.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJI SNIMAK: Šta se trenutno dešava ispred kuće Dankine majke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)