SUZE, SVEĆE I NEPROLAZNA BOL: U Malom Orašju i Duboni služen godišnji parastos žrtvama masovnog ubistva (FOTO)

J. I.

27. 04. 2024. u 12:27

U RAVNOM Gaju, na mestu gde su 4. maja 2023 ubijena šestorica mladića, sveštenstvo je danas, u prisustvu roditelja, prodica i meštana, sužilo godišnji parastos žrtvama.

СУЗЕ, СВЕЋЕ И НЕПРОЛАЗНА БОЛ: У Малом Орашју и Дубони служен годишњи парастос жртвама масовног убиства (ФОТО)

Foto: J. Ilić

- Ovde smo danas da tugujemo bez naših Lazara, Nemanje Nikole, Marka, Aleksandra, Petra. Njihov put prekinut je nečijom stranputicom, njihova pesma bezumnim pucnjima, radost kuknjavom i plačem koji neće prestati dok se pamti i pripoveda o tom kobnom danu - reči su iz besede sveštenika na pomenu u Rvanom Gaju.

Foto: J. Ilić

Roditelji, braća i sestre, porodice i meštani palili su sveće i položili cveće i vence na spomenik žrtvama na kome  su uklesani stihovi, slike mladića i datumi rođenja.

Foto: J. Ilić

Uroš Blažić je 4. maja, bez ikakvog povoda, u Malom Orašju oduzeo i život šestorici momaka. Ubio je Marka Mitrovića (18), Aleksandra Mitrovića (17), Nikolu Milića (15), Lazara Milovanovića (20) i Nemanju Stevanovića (21) koje je usmrtio na licu mesta, dok je posle pedeset dana teške borbe u bolnici, od teških rana, preminuo Petar Mitrović (25). Posle krvavog pohoda u Malom Orašju, u susednoj Duboni, Blažić je ubio brata i sestru Milana (21) i Kristinu Panić (19) i Dalibora Todorovića (25).

Godišnji  parastos, koji se zbog Vaskrsa koji je 5. maja,  daje nedelju dana ranije, služen je u crkvi Svetog Apostola Vartolomeja u Malom Orašju, i u crkvi Prepodobnog Simeona Stolpnika u Duboni.

Blažić je u pritvoru od 5. maja. Optužnica protiv njega je podignuta krajem oktobra, a priremno ročište zakazano je za 23. maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici