U BEOGRADU LIJE KAO IZ KABLA: Upaljen narandžasti meteoalarm - Vreme opasno u ova tri dela Srbije

Novosti online

03. 05. 2024. u 07:14

KIŠA koja lije kao iz kabla i grmljavina jutros su probudile Beograđane. I danas je upaljen meteoalarm na teritoriji čitave zemlje, međutim u Beogradu, Sremu i Bačkoj iz žutog je prešao u narandžasti upozoravajući na pljuskove.

У БЕОГРАДУ ЛИЈЕ КАО ИЗ КАБЛА: Упаљен наранџасти метеоаларм - Време опасно у ова три дела Србије

Foto: Printscreen/RHMZ

Iz AMSS upozorili su i na klizav kolovoz i smanjenu vidljivost upravio zbog vremenskih nepogoda, a u Bulevaru kralja Aleksandra tramvaji na liniji 5, 7 i 14 blokirani su zbog velike količine vode na šinama.

RHMZ je najvio poboljšanje vremena i to sutra u drugom delu dana.

"U subotu pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje, najviša dnevna temperatura od 16 do 23 °C", napisali su.

Inače, žuti  i narandžasti meteoalarm se "pale" onda kada vreme može biti potencijalno opasno ili opasno, tačnije kada su prognozirane su opasne vremenske pojave.

"One su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe".

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao