LJUSKE OD VASKRŠNJIH JAJA NE BACAJTE U SMEĆE: Umesto toga iskoristite ih za ovaj trik koji će vam ulepšati dom
NAKON što pojedete uskršnja jaja, ne morate da bacate ljuske. Postoji način na koji možete da ih iskoristite, naročito ako su vaš dom, terasa ili bašta oplemenjeni cvećem i biljkama.

Foto: Novosti
Ljuska jajeta je pravo bogatstvo hranljivih sastojaka, posebno kalcijuma, što je čini izvrsnim prirodnim đubrivom.
Ako imate baštu, vaš paradajz i paprike će posebno uživati u kalcijumu iz ljuske jaja, ali će i ostale biljke i cveće imati koristi od ovog dodatka.
Sve što treba da uradite, jeste da izmrvite ljusku i stavite dve do tri kašike u saksiju, odnosno, u zemljište oko biljke, ukoliko ste je posadili napolju.
Takođe, ljuske jaja možete da stavite u vodu. Ostavite ih da odstoje, a zatim tu vodu koristite za zalivanje biljaka.
Na primer, za 12 do 18 jaja, treba vam oko 18 litara vode, odnosno, jedna ljuska za jedan litar vode. Ostavite ljuske u vodi oko nedelju dana pre zalivanja biljaka, kako bi otpustile nutrijente u vodu.
(Mondo)
BONUS VIDEO: TUCANIJADA U MOKRINU: Pobednik Dušan Radić
Preporučujemo

ZA USKRS NA VODI: Tradicionalni trening mladih kajakaša u Zrenjaninu (VIDEO)
05. 05. 2024. u 14:29

OVO SU SIMBOLI VASKRSA: Iznenadićete se kad budete čuli, otkrivamo kakvo značenje imaju
05. 05. 2024. u 13:15

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)