VIMEROVO PISMO SENZACIJA POPUT VIKILIKSA : O konferenciji NATO u Bratislavi uoči agresije na SRJ (VIDEO)

J. S.

09. 05. 2024. u 22:27

NAŠEM auditorijumu nemački diplomata Vili Vimer postao je poznat posle objavljivanja spektakularnog pisma kancelaru Gerhardu Šrederu, proisteklog sa tajne NATO konferencije u Bratislavi krajem aprila 2000. godine, devet meseci posle NATO agresije na SRJ. - kaže novinar i publicista Milorad Vukašinović.

ВИМЕРОВО ПИСМО СЕНЗАЦИЈА  ПОПУТ ВИКИЛИКСА  : О   конференцији НАТО у Братислави уочи агресије на СРЈ (ВИДЕО)

Milorad Vukašinović /Foto KCNS

   Na tom skupu glavne teme bile su  Balkan i proširenje NATO-a . Prisustvovali su visoki politički predstavnici iz Amerike i Evrope, uz napomenu da je zaključke sa skupa Vimer sažeo u 11 tačaka.

   Agresija NATO-a 1999. godine temeljno je pripremana a  rat protiv SRJ vođen je da bi se ispravila pogrešna odluka generala Ajzenhauera iz doba Drugog svetskog rata, pa se iz prvenstveno strateških razloga, na Balkanu moraju stacionirati američki vojnici i nadoknaditi ono što je propušteno 1945. godine.

   Vukašinović je istakao da sa ove vremenske razdaljine Vimerovo pismo kancelaru Šrederu predstavlja dokument od prvorazrednog istorijskog značaja koji se po svom sadržaju nimalo ne razlikuje od najvećih Vikiliks senzacija koje je svojevremeno objavio Džulijan Asanž.

Predavanje novinara i publiciste Milorada Vukašinovića „Tragovi Vimerovog pisma" može se  pogledati na Jutjub kanalu KCNS.

https://youtu.be/Jka4OpvP9l4

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!