POČELO ČIŠĆENJE DIVLJIH DEPONIJA: U toku uklanjanje deponije u Novoj Crvenki

Novosti onlajn

24. 05. 2024. u 20:20

U NOVOJ Crvenki u opštini Kula, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine uklanja se velika divlja deponija koja je godinama smetala građanima i ugrožavala poljoprivredno zemljište.

ПОЧЕЛО ЧИШЋЕЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА: У току уклањање депоније у Новој Црвенки

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Državna sekretarka Sandra Dokić, obišla je danas radove na uklanjanju divlje deponije u opštini Kula i tom prilikom izjavila da je Ministarstvo od 2021. godine izdvojilo ukupno 348 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija širom Srbije.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

- Zaključno sa ovom godinom biće očišćeno ukupno 1.119 divljih deponija, a među jedinicama lokalne samouprave koje su korisnici ovih sredstava je i opština Kula, koja je dobar primer angažovanja na trajnom rešavanju ovog problema - navela je Dokić.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Opština Kula je ove godine dobila 2,8 miliona dinara da ukloni divlju deponiju, a prošle godine je takođe preko konkursa dobila sredstva za uklanjanje i rekultivaciju deponije kao i za pošumljavanje.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Kula je jedna od pet opština koja će gravitirati ka RC Rančevo u Somboru, za čiju izgradnju su već obezbeđena značajna sredstva i planirano je da ima izgrađenu transfer stanicu za pretovar otpada. Početkom rada sanitarne deponije u Somboru, biće zatvorene četiri nesanitarne deponije na koje se na nepravilan način decenijama odlaže otpad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)