VUJOVIĆ U NIŠU: Ulažemo u bolji kvalitet vazduha (FOTO)

Novosti online

26. 05. 2024. u 16:02

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i profesor dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu, obišli su danas radove na zameni kotlarnice u zgradi Univerziteta u Nišu, koja već decenijama predstavlja izvor aerozagađenja u centru grada, a sada se problem rešava uz podršku Ministarstva.

ВУЈОВИЋ У НИШУ: Улажемо у бољи квалитет ваздуха (ФОТО)

Foto: Jovana Rošul

Projekat zamene kotlarnice i prelazak na ekološki prihvatljiviji energent vredan je 19 miliona dinara.

- Kad se projekat realizuje, nova kotlarnica na gas osetno će unaprediti kvalitet vazduha u ovom delu grada, a aerozagađenje iz ovog izvora postaće prošlost. Koliko je ovaj projekat važan za građane, najbolje govori to što je zgrada Univerziteta locirana u strogom centru Niša, između Nišave i Niške tvrđave, na veoma prometnom mestu. Na kotlarnicu su priključeni i Studentski kulturni centar, Univerzitetska biblioteka i Regionalna privredna komora Niš. Projekat će doneti čistiji vazduh za sve korisnike ovih objekata, kao i za sve Nišlije - rekla je Vujović.

Foto: Jovana Rošul

Vujović je istakla da je u planu Ministarstva zaštite životne sredine gašenje i ostalih kotlarnica na čvrsto gorivo u Nišu, pre svega gradskih kotlarnica Knjaževačka i Pantelej, čija se realizacija očekuje uskoro.

Foto: Jovana Rošul

Prema njenim rečima, unapređenje kvaliteta vazduha za Vladu Srbije i Ministarstvo zaštite životne sredine ostaje jedan od najvažnijih prioriteta. Zato će se, kako dodaje, u narednom periodu u ovoj oblasti još brže raditi.

Foto: Jovana Rošul

- Čekaju nas značajna ulaganja, ne samo u Nišu, već širom Srbije. U sklopu vizije Srbija 2027, plan je da, uz punu podršku našeg predsednika, uložimo značajna sredstva u bolji kvalitet vazduha i da do 2027. godine zamenimo 200 kotlarnica. To je ono na čemu radimo danas, za zajednički uspeh i napredak sutra - zaključila je Vujović.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)