ŠTA JE SLOBODA GOVORA, A ŠTA GOVOR MRŽNJE? Večeras (19.00) tribina u rektoratu Novosadskog univerziteta

J. S.

28. 05. 2024. u 13:44

UPRAVA parohije pri Sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija u Novom Sadu i Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu prirediće večeras (19.00) u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu dijalošku tribinu „Govor slobode – govor mržnjeˮ na kojoj će govoriti episkop bački dr Irinej, profesor dr Slobodan Antonić i student-prorektor Damjan Vakanjac, a moderator će biti protojerej Brane Milovac.

ШТА ЈЕ СЛОБОДА ГОВОРА, А ШТА ГОВОР МРЖЊЕ? Вечерас (19.00) трибина у ректорату Новосадског универзитета

Foto/ Eparhija bačka

Ovo je druga od dve najavljene tribine povodom izgradnje hrama u novosadskom naselju Liman. Hram će biti posvećen posvećen Svetim mučenicima bačkim i stradalnicima Novosadske racije 1941. i 1942. godine, čemu se protive pojedina nevladina udruženja.

Foto/ Eparhija bačka

   Podsetimo, na prvoj tribini 14. maja, sala Rektorata bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a mnogi posetioci su stajali tokom dvočasovnog trajanja  razgovora na temu „Crkva i verske slobode u savremenom društvuˮ. O ovoj temi govorili su: protojerej-stavrofor dr Miloš Vesin, profesor Bogoslovskog fakulteta Svetog Save u Libertivilu, dr Milan Milutin, docent Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Dr Milan Gromović, naučni saradnik, Nemanja Vujić, student-prodekan i protojerej Brane Milovac, paroh Sabornog hrama.

 Tribinu su svojim prisustvom uveličali i Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, dr Vesna Turkulov, infektolog u Kliničkom centru Vojvodine i redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Muhamed Ziljkić, muftija vojvođanski, Branislav Kulik, sveštenik Slovačke evangeličke crkve a. v. u Novom Sadu, sveštenici i đakoni Eparhije bačke, studenti i profesori Univerziteta u Novom Sadu i mnogobrojni Novosađani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu