HITNO UPOZORENJE RHMZ-A: U narednih sat vremena stiže nevreme sa pljuskovima, grmljavinom i gradom

Novosti online

29. 05. 2024. u 15:18

INTENZIVNA oblačnost sa lokalnim pljuskovima, grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada na području Braničevskog okruga, na potezu Ponikve-Doljašnjica-Boževac, u narednih sat vremena biće u premeštanju ka Petrovcu na Mlavi, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ-a.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-А: У наредних сат времена стиже невреме са пљусковима, грмљавином и градом

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na severu Bačke, području Banata, istočne i južne Srbije lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dodaju u najavi.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine, a u nekim krajevima i zbog kiše. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

Četvrtak: Promenljivo i nestabilno – smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3 č, verovatnoća 90%.

Petak: Promenljivo i nestabilno – smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u brdsko-planinskim predelima povremeno i jak južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 11 do 17, a najviša od 24 do 27 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3 č, verovatnoća 80%.

Subota: Promenljivo i nestabilno – smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar umeren, povremeno i jak jugozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 17, a najviša od 26 do 30 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3 č, verovatnoća 80%.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!