STIŽE NEVREME: RHMZ izdao hitno upozorenje, ovi delovi Srbije biće na udaru

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 05. 2024. u 21:39

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavio je u naredna 3 sata pljuskove sa grmljavinom u Sremu, Banatu i Pomoravlju, kao i na istoku i jugoistoku Srbije .

СТИЖЕ НЕВРЕМЕ: РХМЗ издао хитно упозорење, ови делови Србије биће на удару

Foto: N. Živanović

Pljuskova sa grmljavinom biće i na jugu Bačke, a oluja sa grmljavinom i jakim pljuskovima koja je zahvatila Novi Sad premeštaće se preko Fruške gore ka Sremu, najavljuje RHMZ.

Pljuskova sa grmljavinom biće i na jugu Bačke, a oluja sa grmljavinom i jakim pljuskovima koja je zahvatila Novi Sad premeštaće se preko Fruške gore ka Sremu, najavljuje RHMZ.

Preovladavaće severno i severoistočno visinsko strujanje, pa će se i padavinski sistemi premeštati od severa prema jugu.

Foto printskrin RHMZ

 

Vremenska prognoza za četvrtak

Prema vremenskoj prognozi u četvrtak će u većem delu Srbije biti vrlo nestabilno, uz pljuskove sa grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje, koje zbog slabih visinskih struja mogu doneti istom području lokalno i više od 30 litara kiše u kratkom vremenskom intervalu.

Početkom juna Srbija će nalaziti između vrele vazdušne mase sa juga i jugoistoka gde će temperature ići i preko 35°C i znatno svežije sa severozapada i iz oblasti Alpa, pa će biti idealnih uslova za lokalne grmljavinske oluje.

Maksimalna temperatura za vikend će biti do 30°C, potom sledeće sedmice u padu.Dakle, kraj maja i početak juna doneće Srbiji nestabilno vreme i prosečno toplo vreme za ovo doba godine.

(blic.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama