RASPISAN KONKURS: Prijem novih pripadnika 72. brigadu kao i „Kobre“

J. S.

01. 06. 2024. u 11:35

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas konkurs za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

РАСПИСАН КОНКУРС: Пријем нових припадника 72. бригаду као и  „Кобре“

FOTO: Novosti

Svi zainteresovani državljani Republike Srbije do 30. godina starosti, koji žele da se prijave mogu do 31. jula 2024. godine podneti prijave na konkurs za dve specijalne jedinice Vojske Srbije.

Mladići i devojke, koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.
Nakon ispunjavanja rigoroznih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, kandidati će biti upućeni na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji među njima dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Kontinuirana obuka i usavršavanje, kao i rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem budućnost su onih koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije. 
Kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem takođe imaju mogućnost da se prijave na konkurs, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura