UPALJEN CRVENI METEOALARM: Vremenska prognoza za 3. jun

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 06. 2024. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredni period.

УПАЉЕН ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ: Временска прогноза за 3. јун

Foto: Tanjug

Očekuje se nestabilno i promenljivo vreme, uz kišu i pljuskove sa grmljavinom. Lokalno se očekuje veća količina padavina za kratko vreme, uz grad i olujni vetar. Zbog toga je na snazi i crveni meteoalarm, a MUP je upozorio na potencijalne bujične poplave. Ostaje toplo. Jutarnja temperatura do 18, najviša do 30.

VREME U SRBIJI

Promenljivo, toplo i nestabilno. Ujutro i pre podne ponegde kiša, a ređe i pljuskovi s grmljavinom, dok će u drugom delu dana pljuskovi s grmljavinom biti češći i izraženiji. Lokalno se očekuju i grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije povremeno jak jugozapadni, kasnije posle podne i uveče u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 24 do 30 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina sa gradom na širem području i količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

 

VREME U BEOGRADU

I u Beogradu promenljivo, a veća količina padavina očekuje se u drugom delu dana. Temperatura do 27 stepeni. Od utorka više sunca i postepena stabilizacija vremena.

 

PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD

Utorak: Promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima. Kratkotrajna kiša i pljuskovi s grmljavinom biće ređa pojava i slabijeg intenziteta u odnosu na prethodni dan. Vetar slab i umeren, na severu povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 24 do 30 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

Sreda: Promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, a ponegde se očekuje i kratkotrajna kiša i pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 25 do 29 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

Četvrtak: Pretežno sunčano i toplo uz slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 29 do 31 stepen.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 7. do 11. 6. 2024)

Pretežno sunčano i sve toplije sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 30 do 35 stepeni.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub