VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: 27 novoizabranih javnih tužilaca stupilo na funkcije

Novosti online

04. 06. 2024. u 15:06

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu danas je 27 novoizabranih javnih tužilaca stupilo na funkcije na svečanoj sednici kolegijuma kojom je presedavao Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović.

ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ: 27 новоизабраних јавних тужилаца ступило на функције

Foto: Tužilaštvo

Stefanović je nove kolege upoznao sa strategijom rada kako bi se postigli maksimalni rezultati u efikasnom krivičnom gonjenju učinilaca krivičnih dela, posebno kada su u pitanju borba protiv korupcije i teška krivična dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

- Od druge polovine prošle godine VJT u Beogradu radilo je sa smanjenim kapacitetima što je, međutim, dobrom organizacijom rada i zalaganjem javnih tužilaca uspešno prevaziđeno - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Iz Tužilaštva podsećaju da VJT u Beogradu, koje je i najveće javno tužilaštvo u Srbiji, ima šest odeljenja, a to su Odeljenje za opšti kriminal, Drugostepeno krivično odeljenje, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, Odeljenje za maloletnike, Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal i Odeljenje za profesionalni nadzor.

BONUS VIDEO: HUMANITARNI ŠAHOVSKI TURNIR U BORBI: Igra za udruženje roditelja "Mali div"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)