ZARIĆEVOJ NAGRADA ZA HRABROST: Izabran dobitnik prestižnog novinarskog priznanja "Milan Pantić"

V.N.

05. 06. 2024. u 10:02

SLAĐANA Zarić, novinarka i urednica Radio-televizije Srbije, ovogodišnji je dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost, koja nosi ime Milana Pantića, dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine, mučki ubijenog pre 23 godine pred ulazom u zgradu u kojoj je živeo.

ЗАРИЋЕВОЈ НАГРАДА ЗА ХРАБРОСТ: Изабран добитник престижног новинарског признања Милан Пантић

Foto: G. Jović

Odluku o tome ko će biti ovogodišnji laureat ovog prestižnog novinarskog priznanja doneo je žiri koji čine predstavnici: UNS-a, NUNS-a, lokalnog medija iz Jagodine, porodice Pantić i redakcije "Novosti".

Među kandidatima za ovu značajnu nagradu ove godine su se našli i novinar Marko Lopušina, novinarka RTS-a Tamara Tankosić, tim serijala "Zelena patrola na delu" i list "Jedinstvo" iz Prištine.

Ko je kriv?

NAGRADA će biti uručena u utorak, 11. juna, na dan kada će biti održan pomen i kada će s Trga Milana Pantića po 23. put njegove kolege postaviti isto pitanje: "Ko je na kućnom pragu ubio Milana Pantića?"

Imajući u vidu značaj i prestiž nagrade "Milan Pantić" koju "Novosti" dodeljuju od 2002. godine, redakcija "Večernjih novosti" predložila je Slađanu Zarić, jer je svojom profesionalnošću dala izvanredan doprinos novinarstvu.

Slađana Zarić (rođena 1971. godine u Prištini) TV autor je i urednik dokumentarnih emisija u Informativnom programu Radio-televizije Srbije. Dokumentarni filmovi koje ona potpisuje kao TV autor, režiser i scenarista, spadaju u red najgledanijih dokumentaraca u Srbiji.

Glasovi

ZA Slađanu Zarić su glasali: redakcija "Novosti", porodica Pantić i predstavnik lokalnog medija iz Jagodine. Predsednik UNS-a Živojin Rakočević je glasao za Katarinu Marinković iz Medija centra Čaglavica, a predstavnici NUNS-a se nisu izjasnili. 

- Njeno delo inspiriše mnoge da slede njen primer hrabrosti i posvećenosti istini. I ne samo to, nadamo se da će ovo priznanje stići u njene ruke zato što je, u vreme opšte hajke na našu državu i narod, istinito iznošenje činjenica o stradanju Srba - postalo hrabrost par ekselans - navodi se u obrazloženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi