UPOZORENJE RHMZ-A: Obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad i oluja u ovim delovima zemlje

Novosti online

05. 06. 2024. u 16:10

Na području Šumadijskog okruga (okolina Topole) zabeleženi su obilni pljuskovi sa grmljavinom, uz pojavu grada i olujnog vetra.

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-А: Обилни пљускови са грмљавином, град и олуја у овим деловима земље

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Pomoravskom i Braničevskom okrugu (Velika Plana i Svilajnac), navodi se u najnovijem hitnom upozorenju RHMZ-a.

Tokom poslepodneva će biti nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, koji u Šumadiji, kao i u Pomoravlju mogu biti intenzivniji sa lokalnom pojavom grada.

Na širem području Beograda, kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom.

U Novom Sadu je snimljen potop na ulici, ali korisnici društvenih mreža i dalje nisu sigurni da li je u pitanju lokalni pljusak ili nešto drugo.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Vreme narednih dana

Četvrtak: Pretežno sunčano i toplo uz slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 30 do 32 stepena.

Petak: Pretežno sunčano i toplo uz slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 14 do 20, a najviša od 30 do 33 stepena.

Subota: Pretežno sunčano i još toplije. Posle podne u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, uz slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 13 do 20, a najviša od 30 do 33 stepena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura