VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: Evo kada počinje letnja kupališna sezona na Adi Ciganliji

Tanjug

06. 06. 2024. u 11:41

LETNjA kupališna sezona na Adi Ciganliji počinje sredinom juna, kada će se podići plava zastavica po 13. put zaredom, a minimalna temperatura vode bude 22 stepena Celzijusa.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Ево када почиње летња купалишна сезона на Ади Циганлији

Foto: D. Milovanović

Maja Pavlović iz JP "Ada Ciganlija" najavila je da će kupališna sezona na Adi Ciganliji početi 16. ili 17. juna, nakon što prođe Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima koje će na Savskom jezeru trajati do 15. juna.

Kako je rekla za Tanjug, tada će se podići plava zastavica, što bi značilo da smo i ove godine uspeli da održimo kvalitet vode i da obezbedimo pošljunčenu plažu koja je potpuno uređena i da će bezbednost biti na visokom nivou.

Foto: D. Milovanović

- Sredinom juna očekujemo i prisustvo spasilačke službe na beogradskom moru, kao i dežurne službe Hitne pomoći, dok naša dežurna služba obezbeđenja radi tokom čitave godine 24 časa. Radno vreme kupališta će biti od 10.30 časova do 18.30 časova i u tom periodu će, u zavisnosti od vremenskih prilika, doba dana i posećenosti, dežurati između 40 i 55 spasilaca - rekla je Pavlovićeva.

Prema njenim rečima, da bi se otvorila kupališna sezona potrebno je da minimalna temperatura vode bude 22 stepena.

- I zato apelujemo, pošto jezero trenutno nije dostiglo tu temperaturu, da se naši posetioci ne kupaju na Savskom jezeru do samog otvaranja i da se pridržavaju svih pravila na kupalištu - rekla je Pavlovićeva.

BONUS VIDEO: AKCENAT NA NACIONALNOM IDENTITETU: Sadržaj za predškolsko bitan za obrazovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)