AKS SA ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA: Potpisani ugovori o realizaciji projekta u oblasti sprečavanja korupcije za 2024.

Novosti online

07. 06. 2024. u 15:13

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović je sa predstavnicima organizacija civilnog društva, izabranim na javnom konkursu koji je sprovela Agencija, potpisao Ugovore o realizaciji projekata u oblasti sprečavanja korupcije za 2024. godinu. Opšti cilj konkursa je podizanje nivoa obrazovanja mladih u funkciji sprečavanja korupcije.

АКС СА  ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА: Потписани уговори о реализацији пројекта у области спречавања корупције за 2024.

Foto: ASK

Civilne organizacije, dobitnici namenskih finansijskih sredstava su:

  • Bečejsko udruženje mladih–BUM - Bečej, za projekat Program za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih „Očisti korupciju“;
  • Podrinjski antikorupcijski tim–PAKT - Loznica, za projekat „Manje korupcije – bogatije društvo“;
  • Centar za obrazovanje i razvoj MAGENTA - Kladovo, za projekat Sprečavanje korupcije kroz osnaživanje i umrežavanje mladih na regionalnom nivou“
  • Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju – Užice, za projekat „Borba protiv korupcije u fokusu mladih“.

Današnje potpisivanje ugovora bilo je prilika da Agencija još jednom potvrdi ostvarivanje tradicionalno dobre saradnje sa organizacijama civilnog društva, pružajući im podršku u sprovođenju aktivnosti usmerenih na edukaciju, osnaživanje i motivisanje mladih ljudi za aktivno učešće u sprečavanju korupcije. Na ovaj način je Agencija realizovala jedan od zaključaka Međunarodne konferencije održane u decembru prošle godine u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Ukupan iznos sredstava koja se dodeljuju iznosi 6.000.000,00 dinara i obezbeđen je Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2024. godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto