UPRKOS VELIKIM PRITISCIMA: Orlović izabran za dekana FPN

V.N.

07. 06. 2024. u 16:20

SAVET FPN izabrao je Slavišu Orlovića za dekana ove vioskoškolske ustanove, a na predlog nastavno-naučnog veća. Sednica ovog tela održana je u teškim uslovima, jer se ispred sale okupila grupa koja se protivila izboru Orlovića i koja je fizički sprečavala pojedine članove saveta da uđu. Tako su dva člana ostala napolju.

УПРКОС ВЕЛИКИМ ПРИТИСЦИМА: Орловић изабран за декана ФПН

Foto: Medija centar

Na početku je predsedavajući konstatovao da je pet članova saveta podnelo ostavku, čime je njihov broj sa 27 smanjen na 22, koliko ih je i imalo pravo glasa. Orlović je dobio 13 glasova prisutnih i konstatovano je da je on izabran za dekana. Pošto su protesti uživo prenošeni na pojedinim televizijama i portalima naklonjenim prozapadnoj opoziciji, na članove Saveta je vršen veliki pritisak da odustanu od glasanja i napuste sednicu.

Inače, članovi Saveta koje je delegirala država žalili su se da su ih u 10.30 pozvali saradnici dekana Dragana Simića i saopštili im da je sednica koja je bila zakazana za podne - otkazana, što nije bilo tačno. Zbog toga su dva člana bila otišla izvan Beograda.

Oni su, kako saznajemo, tražili da se utvrdi Simićeva odgovornost, jer on nije bio ni vlastan da zakazuje sednicu. Inače, očekuje se da tumačenje o celom ovom slučaju da Ministarstvo prosvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!