VLADIMIR GAJIĆ: Opozicija više ni matematički ne može da napravi vlast na Vračaru

Novosti online

08. 06. 2024. u 16:28

PREDSEDNIK Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da opozicija ni matematički više ne može da napravi vlast na Vračaru, jer je lista "Biramo Vračar" izgubila jedan mandat.

ВЛАДИМИР ГАЈИЋ: Опозиција више ни математички не може да направи власт на Врачару

Foto: Printskrin Youtube/TV Liga

On je tako prokomentarisao situaciju nakon izbora u centralnim beogradskim opštinama, na Vračaru i u Starom gradu.

- Tamo je 'Biramo Vračar' izgubila jedan mandat. Oni nisu dobro upoznati sa pravnom procedurom kod predaje biračkog materijala Opštinskoj izbornoj komisiji - rekao je Gajić za portal "Simptom".

Kako ističe, sada sumnjaju da je došlo do prekrajanja glasova, iz nevažećih u važeće, iako to ne stoji u zapisniku koji su svi potpisali.

- Koliko vidim, ići će se na neki žalbeni postupak, ali bojim se da tu nema nekih dokaza koji će im doneti uspeh - rekao je Gajić.

Kada je reč o Starom gradu, kaže da "misli da lista oko g. Marka Bastaća (Čuvari Starog grada) i ne želi da ide sa ostatkom opozicije u neke dogovore".

Opštinska izborna komisija Vračar ocenila je ranije danas da lista "Biramo Vračar" želi da unese sumnju u rad te opštinske komisije i biračkih odbora da bi opravdala lični neuspeh na izborima.

U saopštenju se precizira da su predstavnici ove liste juče izvršili uvid u izborni materijal sa 17 biračkih mesta, a 4. juna sa četiri biračka mesta, tako da su imali mogućnost da detaljno pogledaju kompletan materijal sa trećine biračkih mesta sa Vračara.

- Zapisnici sa svakog od 63 biračka mesta su uredno potpisani od članova biračkih odbora pozicionih i opozicionih i na osnovu ovih zapisnika su proglašeni rezultati na 59 od 63 biračkih mesta. Predstavnici liste 'Biramo Vračar' su kao članovi biračkih odbora učestvovali u organizaciji glasanja tokom celog izbornog dana, brojanju glasova i potpisali sve zapisnike - kaže se u saopštenju.

   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!