POKAŽIMO HUMANOST NA DELU: Pomozimo Mariji da pobedi opaku bolest

Novosti online

10. 06. 2024. u 23:59

ZA Marijin život bez bola - budimo humani!

ПОКАЖИМО ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: Помозимо Марији да победи опаку болест

Foto: www.budihuman.rs

Humanitarna fondacija "Budi human - Aleksandar Šapić" prikuplja novčana sredstva za Mariju Jordović (1980).

Nakon porođaja 2006. godine Mariji je ustanovljena fraktura Th11 i Th12 pršljena nakon čega je dijagnostikovana Idiopatska low bone turn-over osteoporoza (M80.9 Osteoporosis idiopathica cum fracturam pathologicam vertebrarum multiplices). 

Od 2017. godine lečena je kortikosteroidnim terapijama. Lečenje nije davalo željene rezultate, a 2020. godine došlo je do progresije bolesti.

Marija je početkom 2024. godine doživela težak prelom pršljena, što je dovelo do potpune nepokretnosti i jakih bolova (M48.0 Stenosis spinalis).

Foto: www.budihuman.rs

 

Jedino rešenje za Marijino stanje jeste operativno lečenje u inostranstvu u vidu fiksacije slobodnog pršljenskog tela kao i okolnih segmenata kičmenog stuba, koje iziskuje visoke troškove, zbog čega joj je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija.

Sredstva su potrebna za operativno lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)