NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-a: Najavljeni grmljavina, grad, olujni vetar i veća količina padavina

Милица Шкорић
Milica Škorić

11. 06. 2024. u 07:16

U TOKU jutra u Bačkoj novo naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koje će se pre podne širiti ka ostalim delovima Vojvodine, zapadnoj Srbiji i Beogradu, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: Најављени грмљавина, град, олујни ветар и већа количина падавина

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Inače, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije vreme. Pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima biće nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti praćeni i sa većom količinom padavina za kratko vreme, a ponegde je moguća i pojava grada.

Samo se na jugu i istoku Srbije očekuje se pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 16 stepeni do 20, a najviša dnevna od 25 stepena na severu i zapadu do 33 na istoku i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, malo svežije i nestabilno vreme povremeno sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće od 18 stepeni do 20, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

Upozorenje na grmljavinske nepogode

- U utorak u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu i četvrtak i u ostalim regionima pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i sa većom količinom padavina za kratko vreme - upozorio je RHMZ.

Pad temperature

- Do petka promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Dnevna temperatura u utorak od 25 stepeni na severu i zapadu do 33 stepena na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak, kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalje oko 30 stepeni. Na jugu zemlje osvežiće tek u petak - najavio je RHMZ.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji danas je na snazi meteoalarm zbog kiše, grmljavine i visoke temperature. Žuto upozorenje je upaljeno u jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM, dok je u ostalim delovima naše države na snazi narandžasti meteoalarm. Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

BONUS VIDEO: Stravično nevreme u Beogradu - Munje paraju nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZNAM ŠTA JE PROBLEM Ceca ima poruku za Piksija pred meč odluke: Vodila sam fudbalski klub