NAPAO NASTAVNICU JER GA JE PRIJAVILA DA PUŠI: Ministarstvo prosvete i nadležni u OŠ "Vasa Pelagić" o incidentu - "Postupaju po protokolu"

B.B.

12. 06. 2024. u 14:40

MINISTARSTVO prosvete obavešteno je o incidentu u OŠ "Vasa Pelagić" u Kotežu, koji se dogodio u ponedeljak po podne, potvrđeno je "Novostima".

НАПАО НАСТАВНИЦУ ЈЕР ГА ЈЕ ПРИЈАВИЛА ДА ПУШИ: Министарство просвете и надлежни у ОШ Васа Пелагић о инциденту - Поступају по протоколу

Foto: OŠ "Vasa Pelagić"

Kako nam je rečeno, u skladu sa Protokolom o postupanju ustanove u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, u ovakvim slučajevima postupa škola.

- Nakon utvrđivanja okolnosti i činjenica o ovom događaju škola će preduzeti dalje mere i aktivnosti u skladu sa zakonom - kažu nadležni. - Ministarstvo prosvete, odnosno školska uprava, pratiće postupanje škole i pružati svakodnevnu podršku.

I direktorka škole Biljana Vujić nam je potvrdila da je škola preduzela sve mere koje su predviđene protokolom. Ona je navela da će, tokom postupka, biti utvređeno šta se zaista dogodilo u ponedeljak po podne.

Kako su preneli mediji, učenik šestog razreda je vikao na profesorku muzičkog vaspitanja, uputio joj ružne reči, odgurnuo je i otišao sa časa. Incident se dogodio, nakon što je profesorka videla da učenik puši "vejp" na času i pozvala razrednog starešinu. Posle razgovora sa pomoćnikom direktora on se vratio u učionicu, ulazio, izlazio. Profesorka mu je rekla da ja na času i ne može tako da se ponaša. On je nastavio, nakon čega je počeo da je vređa, odgurno je i izašao iz učionice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi