U DVA DELA SRBIJE UPALJEN CRVENI METEOALARM Upozorenje RHMZ-a na snazi: Kiša već pljušti u Beogradu, očekuju se i vremenske nepogode

Милица Шкорић
Milica Škorić

13. 06. 2024. u 07:18

TOKOM jutra na području Srema, Bačke i zapadne Srbije kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Na teritoriji Beograda kiša slabog do umerenog intenziteta, saopšteno je rano jutros iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

У ДВА ДЕЛА СРБИЈЕ УПАЉЕН ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ Упозорење РХМЗ-а на снази: Киша већ пљушти у Београду, очекују се и временске непогоде

Foto: Profimedia

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pljusak u Beogradu je počeo nešto pre sedam sati.

U centralnim, istočnim i južnim predelima lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode - velika količina padavina za kratko vreme, grad i jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova.

Duvaće vetar u većem delu slab zapadni i severozapadni, samo u južnim krajevima slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak jugozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura biće od 14 do 19, a najviša od 21 na severozapadu i zapadu do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i nestabilno vreme, posle podne i uveče sa pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura biće oko 17, a najviša oko 24 stepena.

Do petka nestabilno

- Do sutra se očekuje promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji danas lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova - najavio je RHMZ.

Upozorenje na grmljavinske nepogode

- Danas veoma nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Upaljen crveni meteoalarm

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji danas je na snazi crveni meteoalarm zbog grmljavine, na snazi je i narandžasto upozorenje zbog kiše. Ovo crveno upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Meteoalarm nije upaljen danas samo na području Bačke.

BONUS VIDEO: Stravično nevreme u Beogradu - Munje paraju nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!