OLUJA TUTNJI ZAPADNOM SRBIJOM! Grad poharao Mali Zvornik i Osečinu, nevreme stiglo u Beograd - RHMZ izdao hitno upozorenje (VIDEO)

Novosti online

13. 06. 2024. u 15:23

JAKO nevreme već je počelo u zapadnoj Srbiji, grad tutnji Malim Zvornikom, a Republički hidrometeorološki zavod upalio je sve alarme. Nevreme je stiglo i u Beograd, a snažan pljusak zahvatio je prestonicu.

ОЛУЈА ТУТЊИ ЗАПАДНОМ СРБИЈОМ! Град похарао Мали Зворник и Осечину, невреме стигло у Београд - РХМЗ издао хитно упозорење (ВИДЕО)

Foto: V. Ilić/Profimedia/Ilustracija

Jak grad već se sručio na Mali Zvornik, a kako se vidi na snimcima i fotografijama sa društvenih mreža, komadi leda su veličine oraha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jako nevreme stiglo je i u Koceljevu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Od jačine padavina ne vidi se prst pred okom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Krupan grad pao je i u Osečini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Hitno upozorenje RHMZ-a, nevreme u Beogradu

Najintenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i gradom očekuju se na području zapadne i centralne Srbije, kao i na teritoriji Beograda i južne Bačke sa tendencijom premeštanja preko Šumadije ka Banatu i Braničevu. Na jugozapadu Srbije izolovani oblačni razvoji.

U Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prvi oblačni razvoji osmatraju se i u planinskim delovima na jugozapadu i istoku zemlje.

Kako je najavio RHMZ, jaka grmljavinska oblačnost sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom iz pravca BiH u narednom satu zahvatiće delove Podrinja, a naročito potez Mali Zvornik - Loznica sa tendencijom premeštanja dalje ka unutrašnjosti Mačvanskog okruga.

Osim u Mačvanskom okrugu, pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom očekuje se i na zapadu Vojvodine na potezu Šid - Bačka Palanka.

Prethodno, za danas je najavljeno veoma nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

"Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Najviši nivo upozorenja u dva regiona Srbije

U skoro celoj Srbiji upaljeni su meteoalarmi i to različitog nivoa upozorenja. Samo u Bačkoj danas nema prognoziranih nepogoda, dok će u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji danas biti najkritičnije, gde je upaljen crveni, najviši nivo upozorenja zbog dve pojave - pljuskova i grmljavine.

Crveni meteoalarm znači da će vreme biti vrlo opasno!

"Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Narandžasti meteoalarm upaljen je u Šumadiji, Pomoravlju, jugozapadnoj Srbiji i na KiM. U Banatu, Sremu, Beogradu i zapadnoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!