NOVO TELO ZA NESTALE BEBE: Susret premijera i ministra zdravlja sa predstavnicima Komisije za prikupljanje činjenica o statusu novorođenčadi

V.C.S.

13. 06. 2024. u 16:00

NEOPHODNO je formiranje novog mehanizma za utvrđivanje činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji.

НОВО ТЕЛО ЗА НЕСТАЛЕ БЕБЕ: Сусрет премијера и министра здравља са представницима Комисије за прикупљање чињеница о статусу новорођенчади

Pres služba Vlade, Slobodan Miljević

Ovo je dogovoreno na sastanku premijera Srbije Miloša Vučevića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa predstavnicima Komisije za prikupljanje činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta.

Dogovoreno je da  kabinet predsednika Vlade od nadležnih ministarstava zatraži da predlože svoje predstavnike u Komisiju, kako bi se rad na iznalaženju mehanizma ubrzao i bio što efikasniji.

Vučević i Lončar su izrazili punu podršku radu Komisije i naveli da će Vlada Srbije preduzeti mere u okviru svojih nadležnosti da se tom telu omogući rad u punom kapacitetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči