ISLAMSKA ZAJEDNICA SE ZAHVALILA VLADI SRBIJE: Blagodarnost za doprinos učešću muslimana Srbije na hadžu u Meki i Medini

Novosti online

15. 06. 2024. u 18:37

ISLAMSKA zajednica Srbije je zahvalila je Vladi Srbije za sve što je u prethodne tri godine učinila da danas muslimani Srbije budu na hadžu u Meki i Medini, navodi se u pismu IZS Vladi u koje je Tanjug imao uvid.

ИСЛАМСКА ЗАЈЕДНИЦА СЕ ЗАХВАЛИЛА ВЛАДИ СРБИЈЕ: Благодарност за допринос учешћу муслимана Србије на хаџу у Меки и Медини

Foto Privatna arhiva

- Vlada Republike Srbije sa svojim Ministrastvom spoljnih poslova pružila nam je jedinstvenu podršku tako što je dodelila ovlašćenje predsedniku Sabora Islamske zajednice Srbije i tadašnjem ambasadoru Republike Srbije u Kraljevini Saudijske Arabije, Muhamedu Hamdi Jusufspahiću, da predstavlja muslimane Srbije u procesu otklanjanja prepreka i ostvarivanja kvote za hadž - navodi se u pismu. 

Hadžiluk je važan čin pri praktikovanju vere, što je pravo svakog građanina Srbije zagarantovano Ustavom, dodaje Islamska zajednica Srbije.

Takođe IZS je uputila pismo zahvalnosti i ministarstvu hadža Kraljevine Saudijske Arabije sto je na zahtev vlade RS obezbedilo veću kvotu za učešće muslimana Srbije na hadžu.

Islamska zajednica Srbije zahvalila je ministru hadža Saudijske Arabije Tavfiku Al Rabiji i njegovim saradnicima za sav trud koji su učinili, da muslimani Republike Srbije, nakon kraćeg prekida, ponovo imaju svoju kvotu za obred hadža, i to ovoga puta brojniju, za 700 hodočasnika odobrenu i obezbeđenu, navodi se u Povelji priznanja i blagodarnosti u koju je Tanjug imao uvid.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama