"ODNOSI SA SRBIJOM SU SJAJNI" Jusufspahić: Država je učinila sve da muslimani mogu da idu na hadžiluk

Novosti online

15. 06. 2024. u 20:50

PREDSEDNIK Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da su odnosi Islamske zajednice sa državom oduvek na visokom nivou, što pokazuje i činjenica da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hažiluku u Saudijsku Arabiju u većem broju.

ОДНОСИ СА СРБИЈОМ СУ СЈАЈНИ Јусуфспахић: Држава је учинила све да муслимани могу да иду на хаџилук

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je za Tanjug rekao da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hadžiluk u Saudijsku Arabiju.

- Čak smo i dobili veću kvotu, veći broj hadžija u odnosu na prethodnu. Sada je to 700, što je značajno povećanje u odnosu na ranije - rekao je Jusufspahić.

On je istakao da su se u međuvremenu dogodile značajne stvari, poput "korisništva Bajrakli džamije koje je vraćeno Islamskoj zajednici".

- U tome je učestvovao direktno i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Jusufspahić i posebno se zahvalio zbog toga što sutra, na veliki muslimanski praznik Kurban-Bajram, muslimani mogu da ostanu kod svojih kuća i praznuju u krugu porodice.

- Odnosi (sa državom Srbijom) su sjajni, uvek su bili čvrsti, čak i kada su nam neki spoljni faktori pokušavali ugroziti i državu i IZS za neke svoje interese. I od skoro se neki takvi događaji dešavaju, ali uz Božiju pomoć mi prevazilazimo sve te izazove i ostajemo stameni - rekao je muftija Jusufspahić zaključivši na kraju razgovora da je "lepo biti musliman u Srbiji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)