Evo zašto su AI kriptovalute u porastu, pri čemu su Fetch.ai i WienerAI među najvećim dobitnicima

Promo

18. 06. 2024. u 16:14

PROJEKTI vezani za AI u kripto industriji trenutno su visoko traženi.

Ево зашто су AI криптовалуте у порасту, при чему су Fetch.ai и WienerAI међу највећим добитницима

Foto: Promo

Dok druge oblasti kripto tržišta mogu pokazivati volatilnost, tokeni vezani za AI nastavljaju rasti - pri čemu Fetch.ai(FET) i WienerAI(WAI) predvode tu trku.

                                                    Posetite WienerAI

Fetch.ai koristi zamah oko AI kriptovaluta

Započnimo s Fetch.ai , koji je privukao pažnju trgovaca nakon što je njegov FET token zabeležio značajan rast u proteklih 24 sata. Ovaj token fokusiran na AI porastao je čak do 19% u jednom trenutku, zaustavivši pad koji je započeo početkom juna.

Iako se FET malo povukao od vrhunca jučerašnjeg dana, još uvek drži dobitak od 11% i trenutno se trguje oko 1,62 dolara. Ovaj rast praćen je značajnim porastom u volumenu trgovanja - trgovina spotom za FET dostigla je gotovo 200 miliona dolara samo proteklog dana.

No, nije samo Fetch.ai koji dobro kotira ovih dana.

Od Injective-ovog tokena INJ, preko Render-ovog RNDR-a, pa sve do Bittensor -ovog TAO tokena, kripto ekipa vezana za AI uglavnom beleži rast.

Zapravo, ukupni volumen trgovanja digitalnim imovinama povezanim s AI porastao je za 37% u proteklih 24 sata. To su impresivni brojevi, s obzirom na opću negativnost na kripto tržištu trenutno.

Apple-ova developerska konferencija i smanjenje inflacije potiču interes za AI kriptovalute

Nije ni čudo što su AI kriptovalute zabeležile interesovanje ove nedelje. Hajp oko AI tehnologije dosegnuo je novi nivo, ponajviše zbog Apple-ove Worldwide Developers Conference. Na događaju je tehnološki div predstavio velike planove za integraciju generativne AI (poput ChatGPT-a) u svoje uređaje. To će uključivati AI emotikone, automatizovanu pomoć u pisanju, alate za uređivanje slika putem AI tehnologije i još mnogo toga.

Apple jasno daje punu podršku AI tehnologiji. I kada kompanija takvih razmera napravi takve poteze, oni koriste celom sektoru AI.

Ali postoji još jedan razlog zašto su AI kriptovalute tako uspešne. Najnoviji podaci o inflaciji u SAD-u došli su nešto niži od očekivanja, umirujući strahove od ekonomske "tvrdog sletanja". S Fedom koji odlučuje da zadrži kamatne stope istim, rizične imovine poput kriptovaluta dobijaju dozu samopouzdanja.

Spajanje obnovljenog hajpa oko AI smanjenjem ekonomskih briga stvara recept za povratak novca u AI fokusirane kripto projekte. Investitori ponovno ulažu u AI - što je sjajna vest za projekte poput Fetch.ai.

WienerAI pravi talase s AI trgovačkim botom i uspehom rane pretprodaje

Dok uspostavljeni kripto projekti imaju koristi od hajpa oko AI, jedna nova meme kriptovaluta čini se da privlači pažnju investitora – WienerAI. Ova meme kriptovaluta, s maskotom u obliku robota jazavičara, brzo postaje tema razgovora na kripto tržištu. Dizajn definitivno emituje klasične vibracije tematskih pasa. Ali ispod urnebesnog brendiranja, WienerAI ima ozbiljnu AI upotrebu.

Ključna prodajna tačka je njegov AI - trgovački bot koji istražuje prilike i izvršava trgovine za korisnike. WienerAI-ov bot koristi prediktivne algoritme da otkrije potencijalne pobednike - čak se može pohvaliti i zaštitom od botova koji prethode trgovini.

Uzima sav napor iz trgovanja kriptovalutama. AI sposobnosti ne prestaju tu, jer WienerAI takođe ima staking protokol gde vlasnici mogu da zarade pasivni prihod na svojim WAI tokenima. S više od 5,1 milijarde tokena već zaključanih, jasno je da "Sausage Army" bruje o ovim staking nagradama.

WienerAI je još u fazi pretprodaje, tako da investitori još ne mogu kupiti WAI tokene na otvorenom tržištu. Međutim, pretprodaja je trenutno veliki hit - već je prikupila preko 5,6 miliona dolara.

Ova rana prikupljanja sredstava privukla su pažnju top YouTube-ra poput Michaela Wrubela, koji je opisao WAI kao "svoju najbolju AI meme kriptovalutu za 2024." Analitičari iz sveta kriptovaluta čak su spekulisali da bi WienerAI mogao biti "sledeći veliki proboj u AI kripto svetu." Bez obzira je li hajp opravdan ili ne, jedno je sigurno: WienerAI je na jedinstven način iskoristio interes za AI tehnologiju.

                                              Posetite WienerAI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška