OVO SU REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE

Novosti online

19. 06. 2024. u 11:46

Učenici osmog razreda u osnovnim školama polagali su test iz matematike u okviru završnog ispita.

ОВО СУ РЕШЕЊА ТЕСТА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

tanjug

Pogledajte rešenja klikom OVDE.

Završni ispit iz matematike na kraju osnovne škole polagalo je danas 67.430 učenika koji su završili osmi razred, u drugom danu polaganja „male mature“, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Učenici osmog razreda juče su polagali završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a sutra će polagati test iz predmeta po izboru.

Preliminarni rezultati na nivou škola i portalu Mojasrednjaskola.gov.rs biće objavljeni u subotu, 22. juna, a tog dana će roditelji učenika moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem tog portala, ali i neposredno u školi, 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna.

Ministarstvo je najavilo da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biti 2. jula.

Kako je najavljeno, upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem, korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola, od 2. do 6. jula.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor