"BITNO ZA PROMOCIJU ZEMLJE" Vučić: Reprezentativni sport nam je veoma važan

Novosti onlajn

25. 06. 2024. u 13:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je reprezentativni sport veoma važan i da je veoma bitan i za promociju zemlje.

БИТНО ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗЕМЉЕ Вучић: Репрезентативни спорт нам је веома важан

Foto: TANJUG

On je prilikom obilaska novoizgrađenog Nacionalnog trening centra - Multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku rekao i da se nada da će fudbalska reprezentacija napraviti čudo večeras.

Vučić je prilikom razgovora sa strelcima, Andreom Arsović, Zoranom Arunović i Damirom Mikecom, koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu, rekao da se država odužila koliko je mogla i da će se još odužiti.

- Uspeh u streljaštvu je obaveza i podrazumevajući. Nadam se da ćete nam doneti medalju. Ako budu tri medalje, smislićemo i bonus na onih 200.000 evra nagrade - rekao je Vučić.

Vučić je razgovarao i sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem i poručio prisutnim reprezentativcima da je novoizgrađeni centar lep i da imaju mir da se spreme.

Prethodno, Vučić je izjavio da očekuje od naših sportista da donesu sa Olimpijskih igara u Parizu najmanje 10 medalja i poručio da će za svako osvojeno zlato uslediti nagrada od 200.000 evra.

- Dali smo za ovaj centar 20 miliona. I ovo je deo onoga što radimo za Ekspo - rekao je Vučić.

Predsednik je saznao od naših sportista koji su ga dočekali da nova dvorana ima najbolju teretanu i druge uslove za treniranje.

- Da kažem samo nešto sportistima, uzdamo se mi u vas, naše borce i rvače, možda i ženski boks i tekvondo, kao i u strelce. Muka je na vašim leđima i plećima, ali pritisak je uvek na najboljima, ako niste najbolji, nema pritiska. Poslednji put smo govorili šta sve treba, kada nismo imali skoro ništa, a pogledajte sad, pa bio je malo pritisak i na mene - rekao je Vučić.

On je poručio sportistima da moraju da donesu bar 10 medalja iz Pariza i rekao da će ako naši strelci uspeju da donesu tri medalje, organizovati posebnu večeru za njih kako bi to zajedno proslavili.

- Olimpijske igre su postale takmičenje nacija, a ne samo pojedinaca - to je uspeh za celu zemlju. Mi sada podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200.000 evra, što nije beznačajno. Donesete medalju i sutra dobijete pare - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!