ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor

Promo

27. 06. 2024. u 18:00

KONAČNO je tu IKEA Kreativ. IKEA je od 18. juna omogućila svojim kupcima u Srbiji da koriste sve benefite veštačke inteligencije i 3D tehnologije.

ИСПРОБАЈТЕ ИКЕА КРЕАТИВ: Уз помоћ вештачке интелигенције и 3Д технологије креирајте свој идеални животни простор

Foto: Promo

Sada lako možete opremiti svoj životni prostor u već postojećoj aplikaciji ili na sajtu kompanije IKEA.

Kroz jedinstven izveštaj "Život kod kuće", IKEA nudi uvid u decenije iskustva i otkrića, istražujući prošlost, sadašnjost i budućnost transformacije domova i poslovnih prostora.

Godišnje istraživanje koje je sprovela ova švedska firma, na 37.000 ispitanika u 38 zemalja, pokazalo je da čak 56 odsto anketiranih želi da u naredne dve godine izmeni svoj dom, bilo renoviranjem postojećeg (22 odsto), bilo kupovinom novog (34 odsto). Ovaj procenat raste i do 60 odsto kada su u pitanju osobe koje imaju kućne ljubimce. U tom istraživanju čak 30 odsto anketiranih kaže da im njihov idealan dom pomaže da se osećaju fizički ili mentalo snažniji.

Imajući u vidu potrebe kupaca, kao i ekspanziju online kupovine, švedska kompanija nudi virtuelno i interaktivno iskustvo koje dozvoljava korisnicima da osete magiju robne kuće IKEA iz udobnosti svog doma. 

Foto: Promo

IKEA Kreativ omogućava da sami ili uz pomoć prijatelja kreirate svoju kuhinju, dnevnu sobu, trpezariju, pa zašto ne i ceo stan ili kancelarijski prostor.

Nova mogućnost u okviru IKEA aplikacije i sajta, namenjena je svima koji se useljavaju u nov dom, planiraju renoviranje postojećeg ili jednostavno žele da osveže dekoraciju u svom prostoru.

I to sve uz poznate cene nameštaja.

Ono što su nekada radile arhitekte i enterijeristi, sada radi IKEA Kreativ, a najbolje od svega je to što ovu mogućnost može koristiti svako zahvaljujući inovativnoj tehnologiji koju je primenila IKEA.

U pitanju je patentirana tehnologija sa najsavremenijom veštačkom inteligencijom i računarskim vidom koja je uključena u IKEA Kreativ. Ova funkcija koristi istu vizuelnu tehnologiju neurnoskih mreža koja se koristi u samovozećim automobilima kako bi se na najbolji način obradile skenirane prostorije korisnika i stvorila virtuelna 3D replika za što realističniji dizajn, gde su mogućnosti nebrojene.

Foto: Promo

Ulaskom na IKEA sajt i odabirom željenog prostora počinje ostavarenje vaših snova. Dovoljno je skenirati sopsvetni prostor ili odabrati neki od preko 50 ponuđenih izložbenih prostora za uređenje. Izložbeni prostori su prazni ili već opremljeni, pa mogu poslužiti kao početna inspiracija uz opcije koje nude dalje izmene. Od dimenzija do estetike – sve po vašim željama.

Odabirom prostorije koju želite da preuredite ili osvežite vaše putovanje do idealno opremljenog prostora započinje.

Ono što IKEA Kreativ omogućava je da kada skenirate svoj prostor obrišete delove (nameštaja) koje ne želite u prostoru i počnete preuređenje. Sve to uz opciju da u celosti ili delimično obrišete nameštaj.

Prostor možete dizajnirati različitim komadima nameštaja veoma jednostavno, klikom na njih u katalogu, ubaciti, a zatim pomeriti gde želite da stoje i to sve u samo par sekundi. Svako ubacivanje, pomeranje odabranog komada nameštaja je moguće pogledati iz više uglova i tako pratiti i po potrebi menjati budući izgled vaše sobe.

Foto: Promo

Takođe, uz IKEA Kreativ moguće je dobiti celovit uvid u cenu vaše kreacije.

Sve vaše ideje stvorene kroz IKEA Kreativ platformu moguće je sačuvati i podeliti sa drugim ljudima ili naknadno izmeniti. Sve do onog trenutka dok ne kažete „to je to“. Sve kreacije se čuvaju na vašim personalizovanim nalozima.

Ovo je posebno važno kada ljudi kupuju nameštaj onlajn odnosno kada nemaju predstavu o veličini komada nameštaja koji su poručili ili kako će se on uklopiti u njihov prostor. IKEA Kreativ čini proces dizajniranja zabavnim i dostupnim svima, omogućavajući korisnicima da savladaju brojne izazove prilikom uređivanja svog doma, čineći da inspiracija lakše nego ikada bude pretočena u stvarnost.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO