RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Pred nama tropski dani - pa stiže promena

Novosti online

29. 06. 2024. u 11:42

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je najnovije upozorenje za visoke temperature, ali i za nepogode u Srbiji.

РХМЗ ИЗДАО НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ: Пред нама тропски дани - па стиже промена

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Danas (29.06.) početak kratkotrajnog priliva veoma toplog vazduha sa severa Afrike ka našem području. Maksimalna temperatura danas od 30 do 34 °C, a sutra i u ponedeljak (30.06 - 01.07.) od 32 do 37 °C uz tropske noći u urbanim sredinama - stoji u upozorenju na sajtu RHMZ.

- U Beogradu se od danas (29.06.) očekuje priliv veoma toplog vazduha pa će maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak biti u intervalu od 35 do 37 °C - dodaje se.

Foto: Printskrin/RHMZ

Izdato i upozorenje na vremenske nepogode

RHMZ je upozorio i na nevreme u Srbiji, u ponedeljak uveče, tokom noći i u utorak.

- U ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak (01 - 02.07.) ponovo pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

U Beogradu u ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak (01 - 02.07.) lokalna pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme i to naročito tokom noći ponedeljak na utorak - stoji u upozorenju RHMZ.

BONUS VIDEO:

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD