JUTRO NAKON NEVREMENA KOJE JE PREGAZILO SRBIJU: Prizori kakvi se ne pamte - Vozači potopljeni u automobilima, stabla iščupana (FOTO/VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

02. 07. 2024. u 07:23

SNAŽNO nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je juče nekoliko gradova u Srbiji.

ЈУТРО НАКОН НЕВРЕМЕНА КОЈЕ ЈЕ ПРЕГАЗИЛО СРБИЈУ: Призори какви се не памте - Возачи потопљени у аутомобилима, стабла ишчупана (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ulice su se zbog velike količine kiše pretvorile u bujice, automobili su bili poplavljeni do pola vrata, dok je vetar čupao drveće iz korena. Nakon udara groma su izbili požari u Smederevu i Rumi, a pojedini delovi Beograda su ostali bez struje!

Na društvenim mrežama su se velikom brzinom delile fotografije razornog nevremena, a jedna od njih je nastala u Mirijevu. Naime, u Ulici Dragoslava Srejovića je palo drvo usled jakog olujnog vetra, te je saobraćaj bio u kolapsu. Nakon toga, putnici su ostali zarobljeni u autobusu koji saobraća na liniji 27.

Vozač autobusa je nakon toga ugasio klimu i postalo je užasno vruće, toliko da nije moglo da se diše, a prozori nisu mogli da se otvore. Nakon višeminutne drame, putnici su izašli iz vozila i krenuli peške po oluji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Otvorio se krater na putu

U Ulici Patrisa Lumumbe na Karaburmi se sinoć odvalio deo asfalta, a oluja je odnela znak za radove na putu, te je jedan automobil upao u rupu i zaglavio se.

Kran se ljuljao kao igračka

O silini oluje koja je pogodila Beograd svedoči i snimak sa gradilišta na Paliluli. Na njemu se vidi kako je kran kod hale Pionir usled olujnih vetrova krenuo da se ljulja. Ovaj prizor je zabrinuo stanare iz obližnjih zgrada, jer se "nikada nije ovako ljuljao", i postojala je šansa da se sruši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Korenje drveća prevrnulo automobile

Još jedna fotografija razornog nevremena nastala je u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Naime, vetar orkanske jačine je obarao drveća, usled čega je korenje, koje se iščupalo kroz beton parkinga, podizalo i prevrtalo automobile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 💚Zemun💙 (@moj_zemun)

Deo Beograda ostao u mraku

Podsetimo, nevreme je prouzrokovalo više kvarova na elektromreži, što je za posledicu imalo nestanak struje. Tri udara groma kod trafostanice na Bogosloviji, Zvezdara i Palilula su bez struje. U blizini trafostanice Bogoslovija u Beogradu tri puta je udario grom, zbog čega je došlo do kvara.

BONUS VIDEO: Nevreme u Beogradu - Kontejner "jurio" automobil na Vidikovcu

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!