JUČE IZBILO ŠEST POŽARA ZBOG UDARA GROMA: Vatrogasci imali pune ruke posla, neki delovi zemlje ostali bez struje

Милица Шкорић
Milica Škorić

02. 07. 2024. u 08:05

VATROGASCI su imali 28 intervencija od večeri do jutra na teritoriji Beograda, saopštio je danas načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Miloš Milenković.

ЈУЧЕ ИЗБИЛО ШЕСТ ПОЖАРА ЗБОГ УДАРА ГРОМА: Ватрогасци имали пуне руке посла, неки делови земље остали без струје

Foto: Profimedia

On je dodao da su 93 vatrogasca sa 33 vozila bila na terenu. Najviše intervencija odnosilo se na uklanjanja stabala (15 intervencija), a u šest slučajeva vatrogasci su gasili požar nastao usled udara groma.

- Na teritoriji Zemuna imali smo dva požara izazvana gromom u porodičnim kućama, nije bilo povređenih. Pričinjena je materijalna šteta, ali pravovremenom reakcijom brzo su lokalizovani i likvidirani požari - rekao je Milenković za RTS.

Prema njegovim rečima, na Čukarici grom je udario u trafostanicu, ali je brzom intervencijom elektrosnabdevanje stabilizovano. Nevreme je zahvatilo i Južnobački, Mačvanski, Sremski i Podunavski upravni okrug i grad Smederevo.

- Bila su tri požara izazvana udarom groma, ali pravovremenom reakcijom vatrogasaca sprečena je veća materijalna šteta i nije bilo povređenih - rekao je Milenković.

U Južnobanatskom okrugu, Pančevu, Alibunaru, Braničevskom okrugu, Požarevcu, Golupcu bilo je intervencija tehničkog karaktera, najviše uklanjanja stabala. U Borskom okrugu bilo je sporadičnih prekida u elektrosnabdevanju u Majdanpeku.

Snabdevanje strujom sada je uredno osim u Donjem Milanovcu, gde se radi na uklanjanju kvara, navodi RTS.

BONUS VIDEO: Nevreme u Beogradu - Kontejner "jurio" automobil na Vidikovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!