(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

Novosti online

02. 07. 2024. u 13:00

SNAŽNO nevreme sinoć je pogodilo Srbiju. Oluja je prvo opustošila Sloveniju i Hrvatsku, a onda stigla i u našu zemlju. Trenutno novo nevreme pogodilo je Crnu Goru, a slike sa društvenih mreža svedoče o jačini oluje koja je nosila sve pred sobom. Sudeći po radarskim snimcima sa sajta "Vreme i radar", upravo ta oluja stići će u Srbiju u narednim satima.

(МАПА) ОЛУЈА ОПУСТОШИЛА ЦРНУ ГОРУ, САДА ИДЕ КА СРБИЈИ: Прва на удару ова два града, ево како ће се кретати невреме (ФОТО)

Foto: Printskrin/vreme radar

Kako javljaju očevici, nevreme je opustošilo Crnu Goru. Jaka oluja pogodila je Nikšić, Bar, Sutomore, Bečiće i Ulcinj. Leteli su crepovi, a vetar je rušio stabla i cele konstrukcije.

Posebno dramatično bilo je u Baru, gde je vetar uništavao luksuzne jahte i dizalice u luci.

Prema radaru sajta "Vreme i radar", ova oluja trebalo bi uskoro da stigne i u Srbiju, a prvo će zahvatiti južni i jugozapadni deo zemlje.

Kako pokazuju radarski snimci, nevreme bi oko 12.40 sati trebalo da uđe u Srbiju, a prvi na udaru biće Sjenica, Tutin, ali i deo Kosova i Metohije.

Foto: Printskrin/vreme radar

Nešto kasnije oluja će se kretati i ka Novom Pazaru.

Sudeći prema radaru, nevreme će oko 14 sati najjače udariti na Loznicu, Kragujevac i okolinu Novog Pazara.

Foto: Printskrin/vreme radar

Kako se vidi na snimcima, nevreme će se premeštati po Srbiji. Oluja će biti u slabljenju nad Beogradom, ali će najjači udar oko 19 sati biti u okolini Niša i Knjaževca.

Foto: Printskrin/vreme radar

Novo upozorenje RHMZ-a

Do kraja dana pretežno oblačno, svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a samo će se u Vojvodini zadržati uglavnom suvo vreme. Lokalno se očekuje velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40 mm, ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina, a ponegde i grad.

Na području Beograda oblačno, povremeno sa kišom slabog do umerenog intenziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!