Vesti iz Solane ETF-a podižu vrednost SOL-a - Solana tokeni koji najviše obećavaju

Promo

07. 07. 2024. u 10:00

SOL je zabeležio značajan skok u ceni nakon što je objavljeno da su poznate investicione firme VanEck i 21Shares podnele prijave za lansiranje prvih ETF proizvoda baziranih na Solani u Sjedinjenim Američkim Državama.

Вести из Solane ETF-a подижу вредност SOL-a - Solana токени који највише обећавају

Foto promo

Prema podacima CoinmarketCap-a, peta najveća kriptovaluta po tržišnoj vrednosti porasla je za više od 16% u protekloj nedelji. Stručnjaci spekulišu da bi SOL mogao biti sledeći kripto ETF koji će dobiti odobrenje od SEC-a.

VanECK i 21Shares u trci za prvi Solana ETF u SAD

Dana 27. juna, VanECK-ov šef istraživanja digitalne imovine, Metju Sigel, otkrio je podnošenje Solana ETF-a SEC-u. U svojoj objavi na platformi X, Sigel je izrazio optimizam da će prijava biti odobrena. Time je VanEck prvi digitalni menadžer imovine koji nudi SOL ETF u zemlji.

Novi proizvod, nazvan VanEck Solana Trust, iskoristio bi prednost Solanine decentralizovane prirode, njene visoke korisnosti i tržišne privlačnosti kako bi privukao investitore. Ako bude odobren, VanEck planira da uvrsti fond na berzu Cboe BZX.

Samo 24 sata nakon ove objave, druga poznata kompanija za investiranje i kripto finansijsku tehnologiju, 21Shares, takođe je podnela svoju Solana ETF aplikaciju SEC-u. Ovo je učinilo 21Shares drugim kandidatom za promptni Solana fond za razmenu, posle VanEck-a.

Ove prijave dolaze samo nedelju dana nakon što je drugi menadžer kripto imovine, 3iQ, podneo zahtev za prvi Solana ETF u Kanadi, što ukazuje na rastuće interesovanje za kriptovalute.

Ranije je SEC odobrila prve Bitcoin ETF-ove i sada se sprema da odobri Ethereum ETF-ove u Sjedinjenim Državama. Ovaj regulatorni preokret je trajno rešio dugotrajnu debatu o statusu ETH-a, potvrđujući ga više kao roba nego kao hartija od vrednosti.

VanEck veruje da je Solana takođe roba, jer funkcioniše na sličan način kao Ethereum i Bitcoin. Trenutno širom sveta postoji više od milijardu dolara vrednih Solana proizvoda kojima se trguje na berzi.

Solana - Potencijal za ETF-ove i veliki profit

Uprkos značajnoj volatilnosti cena, Solana je zabeležila snažan rast aktivnosti trejdinga i broja aktivnih adresa poslednjih meseci. Prema Konoru Keniju, ovaj porast se pripisuje ponovnom pojavljivanju coin mema u Solaninom ekosistemu. 

Tokeni kao što su Bonk, Dogwifhat i Popcat koriste Solanin veliki propusni opseg, nisku cenu i ekonomičnost da privuku raznovrsnu bazu investitora, visoko rangirajući se na globalnom rangiranju mem koina.

Solana, jedan od najbrže rastućih blokčejnova na svetu, izgradio je reputaciju platforme koja podržava nove mem koine i pretvara ih u projekte vredne više milijardi dolara. Povećana potražnja i obim trgovine ovim koinima značajno su uticali na cenu SOL-a na tržištu. Stručnjaci predviđaju optimističniji pogled na Solanu i projekte u okviru njenog ekosistema, uključujući i mem koine.

GSR Markets, vodeći proizvođač kripto marketa, naveo je u svom izveštaju od 27. Juna da bi moguće odobrenje SOL ETF-a moglo dovesti do značajnog povećanja cene, do 9 puta. Ako se ova predviđanja ostvare, cena SOL-a bi mogla dostići preko 1.320 dolara.

 GSR opisuje Solanu kao jednu od „velikih kripto akcija“ i predviđa da će ETF token brzo postati popularan kao Bitcoin ETF, koji je zabeležio kumulativni priliv do 14,4 milijarde dolara. Procenjuju da će spot Solana ETF-ovi uhvatiti najmanje 14% tokova postignutih Bitcoin ETF-ovima od njihovog lansiranja prošlog januara.

Iako GSR ima optimističan stav, popularni stručnjak Bloomberg ETF-a Džejms Sajfart veruje da je za odobrenje SOL ETF-a potrebna promena vlade. Zbog strogog stava administracije Džoa Bajdena o kriptovalutama, mnogi u kripto zajednici podržavaju njegovog glavnog protivnika Donalda Trampa, donirajući milione u kriptovalutama njegovoj kampanji.

Bez obzira na to, kako vesti o SOL ETF aplikacijama hvataju naslove, investitori pažljivo prate i traže sledeće mem koine unutar ekosistema koji bi mogli doneti značajan povraćaj ulaganja. Za one koji su zainteresovani, evo dva Solana mem koina na koje treba obratiti pažnju.

Sealana

Sealana je postala jedna od najistaknutijih pretprodaja Solana tokena, privlačeći pažnju među "degen" investitorima. Pokrenuta oko Maja 2024., Sealana je stvorila talas hajpa u kripto zajednici Solana, privlačeći pažnju investitora.

Projekat donosi jedinstvenu priču o američkom foku koji je napustio svoju mladalačku ličnost da bi se posvetio kripto trejdingu. Sa visokim ciljevima pronalaženja sledeće velike mem koine na Solani i bogaćenja trgovanjem kriptovalutama, Sealana se identifikuje sa trejderima koji žive na brzoj hrani. 

Sa šaljivim tonom koji upućuje na pop kulturu, nije iznenađenje što su nedavni memovi na društvenim medijima prikazali SEAL u američkom kontekstu. Na primer, najava o prodaji Sealane-a prikazuje foku koja se budi nakon „duge noći opijanja, avantura foka i nesvestica“.

Sealana se takođe uključila u predstojeće predsedničke izbore u SAD, koristeći memove Donalda Trampa i slogan „Redneck Lives Matter” na svojoj X stranici. Sa ovim novim mem koinom zasnovanim na Solani, projekat je nastavio da zabavlja i angažuje svoju zajednicu.

U vreme pisanja ovog teksta, Sealana je završila pretprodaju, prikupivši preko 6 miliona dolara. 

Uoči željno iščekivanog airdrop-a i lansiranja IEO-a, dobro poznati kripto kanal 99Bitcoins je predvideo da će Sealana nadmašiti mnoge od svojih prethodnika na Solani, postajući novi 100x pobednik. Drugi stručnjak, Konor Keni, nedavno je u videu pohvalio Sealanin uticaj na Solanu, ističući njen kredibilitet na tržištu.

Posetite Sealana sajt

Mega Dice

Izgrađen na Solani, DICE je osnovni token prvog regulisanog Telegram kazina i platforme za klađenje, Mega Dice. Iako je Mega Dice nova platforma za kockanje, brzo je postala popularna među ljubiteljima kazina i sportskih klađenja koji žele da poboljšaju svoje iskustvo igranja.

Mega Dice predstavlja sveobuhvatan ekosistem kockanja sa širokim izborom kazino igara i opcija za sportsko klađenje. Od slotova sa visokim RTP-om do zanimljivih kazina uživo i stonih igara, Mega Dice ima ponešto za svakoga. 

Pored toga, ima kompletnu kladionicu sa popularnim tržištima za klađenje širom sveta i segment Esporta. Igrači mogu da se klade na virtuelne igre, posebno kada su pravi sportisti na odmoru. Kada je u pitanju korisnička podrška, sistemi plaćanja, bonusi i sigurnost, Mega Dice takođe ostavlja snažan utisak.

Sa lansiranjem sopstvenog tokena, Mega Dice ulazi u kripto svet na nov način. Oni koji koriste DICE za klađenje će moći da iskoriste veće rejkbekove i VIP bonuse. Kroz DICE, aktivni članovi zajednice mogu profitirati od rasta Mega Dice-a.

DICE nudi investitorima dnevni povraćaj prihoda od platforme za kockanje. Kao i većina novih tokena lansiranih ove godine, DICE koristi investicioni model bez fiksne godišnje kamatne stope (API).

Umesto fiksne stope prinosa, APY će se zasnivati na performansama platforme – bolji rezultati znače više profita za vlasnike DICE-a, i obrnuto. Pored toga, vlasnici tokena će dobiti ekskluzivni pristup posebnim NFT-ovima.

Zbog svojih brojnih korisnih funkcija, DICE privlači veliku pažnju otkako je počela pretprodaja, dobijajući medijsku pokrivenost u renomiranim publikacijama kao što su Cointelegraph, Bitcoin.com i Insidebitcoins.

Nedavno je popularni kripto trejder i analitičar TodayTrader istakao veliki potencijal ovog tokena, rekavši da bi on mogao postati sledeća velika stvar u niši GameFi. DICE je još uvek dostupan za kupovinu po pretprodajnoj ceni od 0,0866 dolara. Već je prikupio blizu 1,6 miliona dolara od ranih investitora.

Posetite Mega Dice



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?