OBUKA ZA PODOFICIRE: U toku kurs za dodatno osposobljavanje profesionalnih vojnika (FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 07. 2024. u 17:42

U JEDINICAMA Komande za obuku u toku je realizacija drugog modula Osnovnog kursa za podoficire, na kojem se profesionalni vojnici koji su uspešno savladali program Liderskog kursa osposobljavaju za početne podoficirske dužnosti.

ОБУКА ЗА ПОДОФИЦИРЕ: У току курс за додатно оспособљавање професионалних војника (ФОТО)

Foto Tanjug/MO Srbije

U ovom periodu obučavanja, koji traje 12 nedelja, budući podoficiri prolaze specijalističku obuku za izvršavanje individualnih zadataka u okviru svog roda, odnosno službe, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Programom obuke su obuhvaćeni teorijski sadržaji o sredstvima, naoružanju i opremi, a akcenat je na praktičnom delu tokom kojeg se polaznici metodski osposobljavaju za komandovanje odeljenjem, grupom i timom, kao i izvođenje obuke profesionalnih i vojnika na služenju vojnog roka.

Polaznike u nastavku kursa očekuje zajedničko logorovanje i stažiranje u jedinicama Vojske Srbije, kada će se u praksi upoznati sa zadacima, obavezama i organizacijom rada u odeljenju, kako bi mogli da odgovore zadacima koji ih očekuju na radnim mestima po stupanju u stroj starešina Vojske Srbije, dodaje se u saopštenju.

Osnovni kurs za podoficire traje šest meseci. Pohađaju ga odabrani vojnici koji su radom i rezultatima na vojničkim dužnostima u svojim jedinicama zaslužili priliku da postanu podoficiri.

Po završetku ovog usavršavanja oni će biti unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće podoficirske dužnosti u Vojsci Srbije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)